Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Champions League: Αγκαλιά με την πρόκριση η Λίβερπουλ!

Εύκολα επικράτησε της Πόρτο!

9 Απριλίου 2019 23:56
Champions League: Αγκαλιά με την πρόκριση η Λίβερπουλ!

Champions League: Η Λίβερπουλ πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στο Άνφιλντ, πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την Τσέλσι.

Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ έμοιαζε ως το ξεκάθαρο φαβορί στην κόντρα της Πόρτο. Τον τίτλο της αυτόν φρόντισε να τον επιβεβαιώσει και στο χορτάρι του Άνφιλντ αφού με δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφερε να επιβληθεί με σχετική άνεση των Δράκων και να πάρει μεγάλο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στον πορτογαλικό βορρά.

Με την απόδοσή της, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να μην εντυπωσίασε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο, ουδείς λησμονεί πως ο μεγάλος φετινός της στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ως προς αυτόν το ματς που ακολουθεί με την Τσέλσι χαρακτηρίζεται ως κάτι παραπάνω από καθοριστικό.

Δύο γκολ με το «καλησπέρα»!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους παίκτες του Κλοπ αφού μόλις στο 4’ ο Κεϊτά είδε το σουτ που δοκίμασε από το ύψος της περιοχής, μετά το γύρισμα του Φιρμίνιο, να κοντράρει στον Έντερ Μιλιτάο και να καταλήγει στα δίχτυα του Κασίγιας. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο του φετινό τέρμα μόλις τέσσερις ημέρες μετά το πρώτο του κόντρα στη Σαουθάμπτον το βράδυ της Παρασκευής.

Η Λίβερπουλ έμοιαζε καταιγιστική και στο 22’ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Σαλάχ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Πόρτο όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αιγύπτιος όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο το πέτυχε ο Φιρμίνιο τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Βραζιλιάνος από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και να πλασάρει από κοντά για το 2-0 στο 26’ μετά από ωραία συνεργασία του Χέντερσον με τον Αλεξάντερ Άρνολντ και ασίστ του τελευταίου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ όταν ο Μαρενγκά δεν κατάφερε να νικήσει τον Άλισον από κοντά. Οι Πορτογάλοι έδειχναν να έχουν ισορροπήσει σε έναν βαθμό και να προσπαθούν να αξιοποιήσουν ορισμένα κενά που υπήρχαν στην άμυνα των Reds, χωρίς όμως επιτυχία και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ της Λίβερπουλ.

Δεύτερο ημίχρονο σε χαμηλό τέμπο

Στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου το ματς δεν είχε ρυθμό αφού η Πόρτο είχε κλείσει καλά τη Λίβερπουλ που από την πλευρά της περισσότερο ήθελε να διαφυλάξει το προβάδισμά της παρά να το διευρύνει. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν πολύ λίγες και έπρεπε να φτάσουμε στο 78’ για να δούμε την πρώτη ιδιαίτερα απειλητική κατάσταση για κάποιον από τους δύο τερματοφύλακες.

Ο Μαρενγκά βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της Λίβερπουλ όμως υπό την πίεση του Λόβρεν σούταρε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Άλισον. Οι χλιαρές αποδοκιμασίες έκαναν την εμφάνισή τους στις εξέδρες από τους οπαδούς των γηπεδούχων που έβλεπαν την ομάδα τους να μην απειλεί, όμως ο σκοπός έμοιαζε να… αγιάζει τα μέσα για τον Γερμανό τεχνικό των Reds που με τις αλλαγές του έδειξε πως ήθελε να δώσει και ανάσες στα τελευταία λεπτά.

Πηγή: sdna.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Νέος Παναθηναϊκός ο Πανιώνιος: Δεν παίρνει άδεια και ξεκινάει από το -6!

Super Leaue: Μαγική ανατροπή για την ΑΕΚ στην Ξανθη!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share