Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννενα 1-0

Τρίποντο ανάσα για τους Κρητικούς!

6 Απριλίου 2019 21:18
Super League: ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννενα 1-0

Νίκησε και «ψαλίδισε» τη διαφορά ο ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεντί Κουλέ» για την 27η αγωνιστική και με το δεύτερο «τρίποντό» τους στα τρία τελευταία ματς, μείωσαν στον έναν πόντο (26 έναντι 25) την απόσταση από τους Ηπειρώτες και την 13η θέση που (με τα τωρινά δεδομένα) οδηγεί στα μπαράζ.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 20’ ο δραστήριος και πάλι Βαζ, με σουτ και κόντρα στον Σεργκελασβίλι, που βοήθησε στο να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη που αιφνιδιάστηκε.

Ανώτερος συνολικά ο ΟΦΗ, ο οποίος «έχτισε» πάνω στη νίκη στο πρώτο μέρος, ενώ οι Ηπειρώτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Super League: Πάτησε τον Άρη ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ!

Το ματς

Λίγες φάσεις, πολλές μονομαχίες και κατοχή για τον ανώτερο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες, οι οποίες έχουν τον ίδιο στόχο, «καίγονταν» για βαθμούς και κυρίως οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήταν στο -4 από τους γηπεδούχους πριν το ματς. Αυτό φάνηκε και από τη διάθεση που έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο. Όσο και αν δεν είναι τόσο δόκιμο, η ομάδα Χάιμε Βέρα ήθελε περισσότερο το παιχνίδι ή μάλλον για να το διατυπώσουμε καλύτερα, έπαιξε πιο πολύ για τη νίκη, εν αντιθέσει με τον ΠΑΣ που δεν θα τον… χάλαγε και η ισοπαλία, αφού φάνηκε ότι πρωτίστως ήθελε να μην χάσει.

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο ο ΟΦΗ κυκλοφόρησε την μπάλα δίχως να απειλήσει καθόλου, οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους σταδιακά, με τον Βαζ να παρουσιάζεται δραστήριος και πάλι, αλλά να βρίσκει τον Βελλίδη σε ετοιμότητα στο 8ο λεπτό, ενώ στο 15’ ο Έλληνας γκολκίπερ λίγο έλειψε να εκτεθεί. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε ελάχιστες φάσεις, αλλά καλές. Μια από αυτές έγινε στο 16’, όταν ο Κριζμάν έκανε ωραίο σλάλομ λίγο έξω από την περιοχή, άδειασε την αντίπαλη άμυνα, αλλά έπεσε στο έδαφος λίγο πριν… προσπεράσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η επόμενη ήταν και πάλι από τον Κροάτη που στο 42’ βγήκε φάτσα με τον Σωτηρίου, ο οποίος του έκλεισε το πεδίο και μπλόκαρε το σουτ του.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, σε αυτό το διάστημα ήταν πιο απειλητικός, κυνηγούσε πιο πολύ το γκολ, δούλεψε παραπάνω για να γίνει απειλητικός και ανταμείφθηκε στο 20’, αν και ήταν και αρκετά τυχερός στο γκολ. Ο Φερέιρα έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όπου ο μόνος μη εκτεθειμένος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Βαζ και σε αυτόν πήγε η μπάλα, με τον Πορτογάλο να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ, λιγότερο καλό τελείωμα, αλλά με την κόντρα στον Σεργκελασβίλι αιφνιδιάστηκε ο Βελλίδης για το 1-0 (20’).

Ο ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα και την κατοχή της μπάλας, η οποία έφτασε και στο 65%-35%, δεν έπιασε βέβαια καμιά σπουδαία απόδοση, αλλα δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με κάβα το 1-0.

Ακόμα πιο φτωχό σε θέαμα ήταν σε γενικές γραμμές το δεύτερο μέρος, το οποίο είχε στο πρώτο του μισό μόνο μια άστοχη κεφαλιά (54’) του Γιακουμάκη (από καλή θέση, δίχως σωστή ισορροπία) με καλές προϋποθέσεις μετά από σέντρα του Βαζ, ενώ λίγο πριν ο Νέιρα είχε πιάσει ένα άστοχο σουτ. Ο ΟΦΗ «έκατσε» πάνω στο προβάδισμα που είχε και σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του β’ ημιχρόνου, τα κατάφερε καλά αφού δεν απειλήθηκε (και απείλησε ελάχιστα παράλληλα).

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, βάζοντας στο 75’ τον Μάνο αντί του Αθανασιάδη που ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ωστόσο, δεν διεκδίκησε ουσιαστικά θετικό αποτέλεσμα ούτε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να δείχνει ίσως για πρώτη φορά με τον Βέρα στο τιμόνι ότι μπορεί να προστατέψει υπέρ του σκορ. Επιπλέον, άγγιξε στις καθυστερήσεις και δεύτερο γκολ, με τον Βουό που μπήκε στο 85’ αντί του Φερέιρα, να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Βελλίδη με συρτό σουτ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νάστος, Νέιρα, Βαζ (89' Σασί), Φερέιρα Σόουζα (83' Κουτσιανικούλης), Γιακουμάκης (85' Βουό).

Στον πάγκο: Δερμιτζάκης, Ντίνας, Οικονόμου, Παπάζογλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας (79' Αποστολόπουλος), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Σεργκελασβίλι, Γιάκος (55' Παμλίδης), Νικολιάς, Πάντελιτς, Αθανασιάδης (75' Μάνος), Κρίζμαν.

Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Περιστερίδης, Ευαγγέλου, Ξύδας, Βιντάλ

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης.
Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας, Χρυσούλα Κουρομπύλια
4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share