Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Euroleague: MVP Μαρτίου ο Νικ Καλάθης!

Χίλια μπράβο!

1 Απριλίου 2019 15:39
Euroleague: MVP Μαρτίου ο Νικ Καλάθης!

Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησε το βραβείο του MVP της Euroleague για τον Μάρτιο.

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ήταν απολαυστικός στον μήνα που μας πέρασε και κατέκτησε δίκαια το βραβείο του MVP για τον Μάρτιο.

Ο Καλάθης μέτρησε 14,6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 21,8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ το highlight του ήρθε στο ματς με την Αρμανι στην Ιταλία, όπου μέτρησε 27 πόντους και 14 ασίστ.

Βόμβα: Έχασε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι!

Έχασε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι! Το Περιστέρι κατάφερε να "σπάσει" το αήττητο του Παναθηναϊκού!

Ο Πιτίνο είχε δώσει τον τόνο του παιχνιδιού λίγες ώρες νωρίτερα από το τζάμπολ, όταν ανέβασε στο twitter την... αναγγελία της αναμέτρησης μία φωτογραφία με ιπτάμενες καρέκλες για να εξηγήσει τους λόγους που στο κλειστό του Περιστερίου οι εξέδρες θα ήταν άδειες.

Χωρίς κόσμο, χωρίς Καλάθη και με το παιχνίδι do or die με την Μπούντουτνοστ να έρχεται την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός είχε χαμηλές στροφές. Ο Πιτίνο κράτησε τον Καλάθη για να τον ξεκουράσει καθώς φάνηκε ότι έχει ελλιπή γνώση της κατάστασης στην ελληνική πραγματικότητα και ειδικότερα από τη δυναμική και τη φόρμα ομάδων όπως το Περιστέρι.

Ο Αμερικάνος κόουτς, υποτίμησε την αξία του Περιστερίου και ειδικότερα του Αργύρη Πεδουλάκη και το πλήρωσε ακριβά, χάνοντας το αήττητο και ένα σερί 70 νικηφόρων αγώνων για τους πράσινους. Γιατί στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα εκτός έδρας, κανένα ματς (σχεδόν) δεν είναι κερδισμένο εξ αρχής. Ο Πιτίνο πίστεψε ότι ήταν, αφήνοντας τον Καλάθη εκτός ρόστερ και με αυτό τον τρόπο άλλαξε όλη τη βαθμολογία. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτή η νίκη του Περιστερίου ανατρέπει πολλά δεδομένα στο ελληνικό μαραθώνιο και ειδικότερα στη μάχη της πρώτης τετράδας. Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά, έπραξε ό,τι και η Ρεάλ στη Μπασκόνια προ 10ημέρου, όταν κατέβηκε με ελλιπή σύνθεση και ουσιαστικά χάρισε μία νίκη στους Βάσκους που μπορεί να τους οδηγήσει στην οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη και τελικά κινδύνευσε με ήττα από το Περιστέρι που αποδείχτηκε σούπερ ανταγωνιστικό. Τα ζον πρες του Πιτίνο δεν είχαν ιδιαίτερο αποτέλεσμα, η απουσία του Καλάθη φάνηκε τελικά. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα ημίχρονο μέχρι ο Παναθηναϊκός να ξοδέψει περισσότερη ενέργεια στην άμυνά του. Από τη στιγμή που πέρασε με 29-39 περίπου 2-3 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο αγώνας φάνηκε να παίρνει το το δρόμο του αλλά στην τριτη περίοδο το Περιστέρι με κορυφαίο τον Μπέντιλ έκανε την επαναφορά. Η ομάδα του Πεδουλάκη έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της, αμέσως μετά την συντριβή από το Λαύριο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καλάθη είναι μία άλλη ομάδα και αυτό φαίνεται οταν αντιμετωπίζει ομάδες και προπονητές που γνωρίζουν πολύ καλά πως να στοχεύουν στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Πεδουλάκης άλλο που δεν ήθελε. Ακόμα και όταν ο Πιτίνο σταμάτησε τους πειραματισμούς, το παιχνίδι είχε πάρει άλλη τροπή. Ετσι ήρθε η δίκαιη!

Διαβάστε περισσότερα για τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share