Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Πρίντεζη!

Θλίψη!

21 Μαρτίου 2019 12:58
Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Πρίντεζη!

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, την ίδια ώρα που έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό!

Η γιαγιά του φόργουορντ του Ολυμπιακού, Αντωνία, έφυγε από τη ζωή στην Σύρο, «βυθίζοντας» στο πένθος την οικογένεια Πρίντεζη.

Πρόκειται για το τρίτο πένθος σε 2,5 χρόνια για τον διεθνή άσος των ερυθρόλευκων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει χάσει ακόμα τον πατέρα του και τον παππού του.

Euroleague: Νίκη χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό αλλά...

Euroleague: Μπορεί να έπαιξε με τη… φωτιά, όμως δεν κάηκε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 72-70 της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, δίχως να καλύψει τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο.

Στη σκιά του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε με μπόλικο άγχος (72-70) την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της οκτάδας. Εντυπωσιακή η εμφάνιση των «πράσινων» στα πρώτα 25 λεπτά, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +23, αλλά υπέστησαν μπλακάουτ και παραλίγο να το πληρώσουν στο φινάλε.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και παίρνοντας την απαιτούμενη ώθηση από τον κόσμο του, προηγήθηκε 56-33 στο 25’ και έδειχνε ικανό να καλύψει και τη διαφορά των 9 πόντων που είχε χάσει στη Βιτόρια. Εντούτοις, εμφάνισε αυτοκτονικές τάσεις στη συνέχεια, χαλάρωσε υπερβολικά και έκανε τη ζωή του δύσκολη.

Παρ’ όλα αυτά, έφτασε στην 5η διαδοχική νίκη του στην Ευρωλίγκα, βελτίωσε το ρεκόρ του στο 14-13 και πάει στο Μιλάνο να τα παίξει όλα για όλα. Τόμας (16 πόντοι) και Κιλπάτρικ (14 πόντοι) οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Το ματς

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ με… μάτι που γυαλίζει και έπιασαν από το λαιμό την Μπασκόνια για να προηγηθούν 13-0 στο πρώτο τετράλεπτο, με την άμυνά τους να τσακίζει κόκκαλα σε αυτό το διάστημα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις και να κυριαρχούν και στις δύο άκρες του γηπέδου, για να φτάσουν μέχρι και το +19 (21-2 στο 7’).

Την ίδια ώρα, οι Βάσκοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και σκόραραν μόνο με βολές: χρειάστηκαν περίπου 8 αγωνιστικά λεπτά για να πετύχουν καλάθι εντός παιδιάς! Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-10, που μάλλον… αδικεί το «τριφύλλι» βάσει της εικόνας του αγώνα σε αυτό το διάστημα.

Η ομάδα του Περάσοβιτς προσπάθησε να μαζέψει κάπως τη διαφορά στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο -13 (31-18 στο 12’). Με μπροστάρη τον Τόμας και έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και πάλι στο σκορ φτάνοντας για πρώτη φορά μέχρι και το +20 (43-23 στο 17’).

Οι παίκτες του Πιτίνο είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας διαφορά 21 πόντων (48-27), σε ένα 20λεπτο που κυριαρχούσαν απόλυτα, αν και είχαν 8/16 βολές! Από την άλλη, ανάγκασαν την Μπασκόνια σε διψήφιο αριθμό λαθών (11) και τραγικά ποσοστά ευστοχίας (9/32 εντός παιδιάς).

Η τρίτη περίοδος χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο μισό, στο οποίο ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τη… φόρα που είχε και έφτασε μέχρι και το +23 (56-33 στο 25’), αλλά και στο δεύτερο πεντάλεπτο στο οποίο οι «πράσινοι» κυριεύτηκαν από νευρικότητα, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και -κυρίως- μπλόκαραν επιθετικά.

Συγκεκριμένα, κόλλησαν στους 56 πόντους κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο και επέτρεψαν στην Μπασκόνια να «τρέξει» σερί 15-0 (!) και να πλησιάσει στο 56-48, που ήταν το σκορ στο 30’.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για το «τριφύλλι» στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, με τους Βάσκους να βρίσκουν λύσεις επιθετικά από Βιλντόσα, Χουέρτας και Χίλιαρντ, να ανατρέπουν πλήρως την κατάσταση και να εκμεταλλεύονται πλήρως το μπλακ-άουτ των γηπεδούχων: με ένα 13-2, πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (58-61).

Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως το επιμέρους σκορ στο διάστημα 25’-35’ ήταν 28-2 (!) για την ομάδα του Περάσοβιτς, την ώρα που οι παίκτες του Πιτίνο έχασαν την αυτοκυριαρχία τους και τον έλεγχό τους, έχοντας συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Ο Τόμας με… κρύο αίμα ισοφάρισε (61-61), ενώ ένα καλάθι του Κιλπάτρικ στον αιφνιδιασμό έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους «πράσινους» (63-61).

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά και απέκτησαν μορφή θρίλερ, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να ξεφύγει στο σκορ, παρότι είχε βελτιώσει και πάλι την άμυνά του. Ο Κιλπάτρικ με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε «αέρα» στην ομάδα του (70-67) στο 1:31 πριν από το τέλος του αγώνα.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν δύο καλές άμυνες στη συνέχεια, αλλά δεν τις κεφαλαιοποίησαν καθώς δεν βρήκαν λύσεις επιθετικά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ξεφύγουν με 5 πόντους (72-67 στα 14’’ πριν το φινάλε). Με τρεις βολές του Χουέρτας στα 8 δέκατα πριν από τη λήξη, η Μπασκόνια μείωσε για το τελικό 72-70, που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Πιτίνο. Αφενός, έφτασε στη νίκη και είναι ζωντανή στο κόλπο της οκτάδας. Αφετέρου, δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 48-27, 56-48, 72-70.

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 16 (5 ριμπ.), Λάνγκφορντ 8, Παπαγιάννης 10 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 6, Γκιστ, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 14, Λοτζέσκι, Καλάθης 11 (12 ασίστ, 6 ριμπ.), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Μπασκόνια (Περάσοβιτς): Πενάβα, Βιλντόσα 11, Γκονζάλεθ, Βόιγκτμαν 9 (11 ριμπ., 7 ασίστ), Σεντεκέρσκις, Χουέρτας 13 (6 ασίστ), Ντιόπ 2, Πουαριέ 10 (7 ριμπ.), Τζόουνς, Σιλντς 13, Χίλιαρντ 12.

Δείτε περισσότερα αθλητικά θέματα στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share