Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός: Βαριά καμπάνα για τα επεισόδια! - Απειλείται και με -6 βαθμούς!

Οριακή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό!

19 Μαρτίου 2019 18:35
Παναθηναϊκός: Βαριά καμπάνα για τα επεισόδια! - Απειλείται και με -6 βαθμούς!

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι οριακή, την ώρα που ο ίδιος επιθυμεί να συνεχιστεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και παράλληλα απειλείται με -6!

To κατηγορητήριο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν «βαρύ» για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κάλεσε τους «πράσινους» την Πέμπτη στις 12:00 σε απολογία και συνολικά απειλούνται μέχρι και με αφαίρεση έξο βαθμών.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορείται για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ξένης περιουσίας, κάτι που επιφέρει αφαίρεση τριών βαθμών και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, κλήθηκε για τη διακοπή του αγώνα με δική του υπαιτιότητα και κινδυνεύει με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και βαρύ πρόστιμο.

Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κληθεί για την ένστασή του για αντικανονική διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Φριτς, ωστόσο αναμένεται το ζήτημα αυτό να συνεκδικαστεί.

Το κατηγορητήριο προέκυψε από όσα αναφέρθηκαν στο φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή και την έκθεση της αστυνομίας.

Αναλυτικά η κλήση σε απολογία:

ΣΤ/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/3/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/3/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, παρ. 2 περ. α΄, δ’ και ε’, 3 περ. α’ και στ’, παρ. 4 περ. β’ και παρ. 5 περ. ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ. 3 ΙΙ περ. α’, β’, γ’ και δ’ του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ».

Πηγή: iefimerida.gr

Παναθηναϊκός: Κατέθεσε την ένσταση για το ντέρμπι!

Το ντέρμπι των "αιωνίων" δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αφού με διακοπή του αγώνα ξεκίνησε το ματς! Με τα βίαια επεισόδια που ξεκίνησαν μετά και το "ντου" των οπαδών ο αγώνας έληξε στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης! Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ούτως ώστε ο αγώνας να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού προκάλεσε ο θάνατος του Θανάση Γιαννακόπουλου που έφυγε σήμερα το πρωί.

Συλλήψεις και προσαγωγές είχαμε για τα επεισόδια στο ντέρμπι των "αιωνίων"!
Σε 8 συλλήψεις και 12 προσαγωγές προχώρησαν οι Αρχές μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο χθεσινό ντέρμπι των "αιωνίων" Ολυμπιακού Παναθηναϊκού που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Σε οκτώ συλλήψεις και 12 προσαγωγές έχουν προχωρήσει μέχρι αυτήν την ώρα οι αστυνομικές αρχές για τα χθεσινά επεισόδια στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα, στο 70ό λεπτό κι ενώ προηγούνταν οι Πειραιώτες με 1-0.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται οι οπαδοί να κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε επικοινωνία του με τον επικεφαλής της αστυνομίας, ζήτησε άμεσα την ταυτοποίηση των δραστών. Σύμφωνα με τον νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, σε όσους συνελήφθησαν, θα ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας. Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός, έπειτα από τη διακοπή κινδυνεύει με σκληρή τιμωρία. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague και οι πράσινοι κινδυνεύουν με -3 για τη διακοπή του αγώνα (εφόσον κριθούν υπαίτιοι, κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο), τιμωρία η οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνει -6, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο 8.000 – 40.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share