Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το μεγαλύτερο ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός έφτασε!

Aυτό θα είναι το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι!

17 Μαρτίου 2019 12:30
Το μεγαλύτερο ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός έφτασε!

Πάντα, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται οι ομάδες, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βάζουν «φωτιά» στην 25η αγωνιστική της Super League! Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ατρόμητος, βαθμούς επιβίωσης συνεχίζει να ψάχνει ο Λεβαδειακός, τον οποίο φιλοξενεί ο ΟΦΗ.
Αυτή η Κυριακή δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως όλες οι υπόλοιπες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ποτέ δεν είναι όταν πρόκειται για την ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου ντέρμπι. Όπως φυσικά και στον πρώτο γύρο, έτσι και τώρα, το clasico της Super League ξεχωρίζει και κάνει ιδιαίτερη την 25η αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός στο κυνήγι της 5ης θέσης όσο του το επιτρέπει η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός απλά συνεχίζει την πορεία του δίχως να μπορεί ν' αλλάξει κάτι στην κορυφή. Κάποτε αυτά τα ντέρμπι έκριναν τίτλους. Οι καταστάσεις πλέον είναι διαφορετικές. Δεν παύει, όμως, ν' αποτελεί τη μεγαλύτερη κόντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στα υπόλοιπα ματς, ντέρμπι... 3ης θέσης είναι το παιχνίδι στο Περιστέρι όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται την ΑΕΚ, με την ομάδα του Κάναντι να βλέπει και πίσω από τον ώμο της για τον Άρη, βαθμούς παραμονής στην κατηγορία συνεχίζει ν' αναζητά ο Λεβαδειακός που αντιμετωπίζει στην Κρήτη τον τιμωρημένο με υποβιβασμό, ΟΦΗ, ενώ, ο Πανιώνιος που δεν αποφύγει τους κινδύνους, υποδέχεται την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/3

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ 0-0

Κυριακή 17/3

ΟΦΗ – Λεβαδειακός (15:00, Novasports1)

Ατρόμητος – ΑΕΚ (16:00, ΕΡΤ)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (19:00, ΕΡΤ)

Πανιώνιος – Ξάνθη (19:30, Novasports1)

Δευτέρα 18/3

Άρης – Απόλλων Σμύρνης (19:00, ΕΡΤ)

Super League: Ανατροπή αήττητου για ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο 55’ από το πέναλτι του Μπαϊροβιτς, αλλά μέσα σε 3' με γκολ για όσκαρ από τον Βιεϊρίνια στο 64’ και κεφαλιά του Μάτος στο 67’ πέρασε από το Αγρίνιο (1-2) και αγγίζει τον τίτλο.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ απέδειξε πόσο διψασμένος και πόσο αποφασισμένος είναι για να σηκώσει τον φετινό τίτλο. Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος που έφερε τις δύο ομάδες στο 0-0, ο Παναιτωλικός αιφνιδίασε και προηγήθηκε με ένα χτύπημα πέναλτι του Μπαϊροβιτς στο 55’. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όμως, με το 5ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, μια ακόμα ρουκέτα εκτός περιοχής, έφερε το ματς στα ίσια στο 64’ και ο Μάτος στο 67’ λίγο αργότερα, ολοκλήρωσε την ανατροπή για να περάσει ο Δικέφαλος του Βορρά και από το Αγρίνιο.


Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο που δημιουργεί παράδοση. Κορυφαίοι σε απόδοση για τον πρωτοπόρο οι Βιεϊρίνια και Μπίσεβαρ. Ο Δικέφαλος του Βορρά απέκτησε διαφορά δέκα πόντων από τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι αύριο αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η 22η νίκη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και θέλει μαθηματικά ακόμα οκτώ πόντους για να εξασφαλίσει τον τίτλο στα πέντε παιχνίδια που απομένουν (με τον Ολυμπιακό να έχει ακόμα έξι ματς να δώσει).

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με πολύ ένταση και πάθος, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να μην προσφέρεται για θέαμα, ούτε καν για ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε εγκλωβίσει πολύ καλά το κέντρο της άμυνας, αλλά και τα άκρα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τον αντίπαλο του.

Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους, η δύναμη και το πάθος που δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει φάσεις. Για την ακρίβεια μόλις στο 2ο λεπτό από ένα γέμισμα στην περιοχή ο Ακπομ έκανε το σουτ για να περάσει η μπάλα έξω. Την μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος την έκανε ο Παναιτωλικός μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο, που εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Πασχαλάκης.

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστο καθαρό χρόνο παιχνιδιού, λόγω των συχνών διακοπών από τραυματισμούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο ομάδες μετά τα πρώτα 45 λεπτά είχαν μόλις από μια τελική στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να έχει μια άκαρπη κατοχή της μπάλας. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Τσαμούρης δεν είδε μαρκάρισμα του Σάκχοφ που έγινε όμως εκτός περιοχής, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι.


Το δεύτερο μέρος άρχισε με διάθεση από πλευράς Παναιτωλικού να κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Στο 50’ ο Άκπομ θα κάνει επιθετικό φάουλ στον Μιχάι. Στο 54’ ο Μπαϊροβιτς έβγαλε πολύ όμορφη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Κρέσπο ν’ ανατρέπει τον Ντίας και τον Τσαμούρη να δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαϊροβιτς έστειλε στην άλλη γωνία τον Πασχαλάκη για να γράψει το 1-0.

Ο Λουτσέσκου έριξε τον Σφιντέρσκι στο 60’ αντί του Λημνιού και ο ΠΑΟΚ μέσα στα επόμενα επτά λεπτά είχε ανατρέψει το ματς. Ο Βιεϊρίνια με ένα απίθανο σουτ από τα 35 μέτρα από αριστερά έστειλε την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Γιαννακόπουλου για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάτος ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές θα κερδίσει στον αέρα τη μάχη για να στείλει την μπάλα στο αριστερό «γάμα» του Γιαννακόπουλου για να γίνει άμεσα η ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ακόμα μια ανατροπή στον δρόμο για τον τίτλο.

Ακολούθησαν φάσεις με τον Βαρέλα στο 69’ με τον Σφιντέρσκι στο 71’ και με τον Άκπομ στο 81’ (κεφαλιά άουτ), στις οποίες ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει, ωστόσο το 2-1 υπέρ του έμεινε ως το τέλος με τον Δικέφαλο του Βορρά να ανεβάζει την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 πόντους και να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός:Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο (80’ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69’ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74’ Τσοκάνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωρόπουλος, Βασιλούδης, Παρράς, Λιάβας

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77’ Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87’ Πέδρο Ενρίκε), Λημνιός (60’ Σφιντέρσκι), Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας.

Διαβάστε όλα τα αθλητικά στο Athensmagazine.gr


 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share