Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Euroleague: Το απίστευτο τρίποντο του Νικ Καλάθη που "σκότωσε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Ξανά και ξανά και ξανά!

16 Μαρτίου 2019 12:15
Euroleague: Το απίστευτο τρίποντο του Νικ Καλάθη που

Ο Νικ Καλάθης πέτυχε απίθανο τρίποντο στα 0.3" για το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Euroleague!

Ο Καλάθης πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σούταρε από τα 8 μέτρα, έκανε το 77-78 και χάρισε στους «πράσινους» τη νίκη κόντρα στους Ρώσους!

Καλάθης: «Είναι ένα σουτ που... προπονούμαι κάθε μέρα»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού στη Μόσχα χάρη στο μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στο φινάλε ανέφερε στην κάμερα της NOVA: «Είναι ένα σουτ που... προπονούμαι κάθε μέρα. Δεν είχα καμία φοβερή πίεση, ήταν απόδειξη ότι για να φτάσω να σουτάρω έγινε πολύ δουλειά. Ο Θανάσης, ο Λέκα και ο Γκιστ έδωσαν πράγματα. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερό μας μπάσκετ. Η επίδραση του Πιτίνο είναι τεράστια στο παιχνίδι μας. Πλέον είμαστε διαφορετική ομάδα».

Euroleague: Θεέ μου ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο καραφλός; (video)

Euroleague: Με ένα τρίποντο από το σπίτι του ο Νικ Καλάθης πάτησε την ΤΣΣΚΑ μέσα στην Μόσχα και ο Παναθηναϊκός έφυγε με την νίκη (77-78) από την κόκκινη πλατεία!

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί και αξίζει να περάσει στα πλέι οφ! Με ένα τρίποντο του Νικ Καλάθη από τα 8,5 μέτρα με το ταμπλό η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πέρασε από την Μόσχα και πήρε διπλό σε ένα γήπεδο που είχε να κερδίσει από την 1η Δεκέμβρη του 2010! Απόλυτη... παράνοια: με τέσσερις σερί νίκες οι Κυπελλούχοι Ελλάδας επέστρεψαν για τα καλά στην «μάχη» της οκτάδας.

Όπως στο ματς της Αθήνας, έτσι και σε εκείνο της Μόσχας, ο Ρικ Πιτίνο άνοιξε το ροτέισιον και είδε όλους τους παίκτες του να τον βοηθούν. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ξανά παντού (10 πόντοι και 9 ριμπάουντ), αλλά ο Νικ Καλάθης (11π., 9ασ.) ήταν εκείνος που έβαλε το σουτ του... εκατομμυρίου. Ένας παίκτης που έχει δεχθεί έντονη κριτική για την ικανότητά του έξω από τα 6,75μ. «ξέρανε» την φορμαρισμένη ΤΣΣΚΑ και ανέβασε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο 13-13 της βαθμολογίας της κορυφαίς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τεράστιες βοήθειες έδωσε και ο ΝτεΣόν Τόμας (12π., 6ρ.), που... γύρισε το ματς στο φινάλε με εύστοχες προσπάθειες, ενώ σημαντικός ήταν και ο Τζέιμς Γκιστ (11π.), παρά το γεγονός πως έχασε μια βολή στο τέλος.

Η... παναθηναϊκή ψύχη μίλησε στο φινάλε, οι άμυνες βγήκαν, τα σουτ μπήκαν και το διπλό στη Ρωσία αλλάζει για τα καλά τα δεδομένα! Η τεράστια νίκη ξαναβάζει για τα καλά τους «πράσινους» στο κόλπο της πρόκρισης. Πλέον οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα τα παίξουν όλα για όλα στη διαβολοβδομάδα απέναντι σε Μπασκόνια και Αρμάνι.

Στο 20-6 πλέον το ρεκόρ της ΤΣΣΚΑ, που της έλειψε ο Νάντο ντε Κολό και... θόλωσε στα κρίσιμα, παρά το γεγονός πως έμοιαζε να έχει το «πάνω χέρι»,. απέναντι σε έναν διαβασμένο και καλοστημένο Παναθηναϊκό. Ξεχώρισε για τους ηττημένους γηπεδούχους ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 23 πόντους.

Διαβάστε περισσότερα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share