Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Παναιτωλικός - Πανιώνιος 5-0

Τον διέλυσε και βλέπει Ευρώπη!

11 Μαρτίου 2019 21:54
Super League: Παναιτωλικός - Πανιώνιος 5-0

Super League: Αυτός ήταν Παναιτωλικός για σαλόνια. Η ομάδα του Δέλλα καθάρισε τον Πανιώνιο με 5-0, επέστρεψε με θόρυβο στις νίκες και πλέον κλείνει το μάτι πονηρά σε μια ευρωπαϊκή θέση.

Αυτός ήταν Παναιτωλικός για την Ευρώπη. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, έκανε ίσως το σπουδαιότερο επιθετικά ματς της ιστορίας της και σκόρπισε τον Πανιώνιο, επικρατώντας με 5-0 στον Αγρίνιο.

Με τη νίκη αυτή ο Παναιτωλικός, ξεπέρασε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό, μείωσε στο -4 από τον Άρη και την πέμπτη θέση και πλέον μπαίνει και εκείνος για τα καλά στο κόλπο για ένα εισιτήριο για το Europa League.

Η εμφάνιση και κυρίως η νίκη και το εύρος της, ήταν η καλύτερη απάντηση από τους παίκτες του Δέλλα, μετά τη «σφαλιάρα» που έφαγαν την προηγούμενη αγωνιστική στην Τρίπολη από τον Αστέρα.

Δύο γκολ για τον Παναιτωλικό από τον Μάζουρεκ που έφτασε τα επτά στο πρωτάθλημα και από ένα για τους Άργκους, Μπάιροβιτς και Γουίλιαν. Τρεις ασίστ από τον Μανά.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός μετέτρεψε σε παράσταση το πρώτο μέρος και απλοποίησε εξαιρετικά τα πράγματα για τη συνέχεια του ματς. Η ομάδα του Δέλλα δεν ήταν εντυπωσιακή, παρά τα τρία γκολ που πέτυχε στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ουσιαστική στο ακέραιο και εξαργύρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κακή αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις τελικές εντός εστίας που είχε η ομάδα του Αγρινίου στο πρώτο ημίχρονο, κατέληξαν στο πλεκτό!
Μόλις στο 6ο λεπτό, η ομάδα του Δέλλα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, χάρη σε μια στατική φάση. Ο Μάζουρεκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανοϊλοβιτς έκανε λάθος έξοδο και ο Άργκους που νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ντομίνγκεζ, έγραψε με κεφαλιά το 1-0.

Το ματς είχει ρυθμό, ο Πανιώνιος προσπάθησε να κάνει κατοχή και να βγάλει φάσεις, αλλά στο 20’, ακόμα ένα λάθος, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Μάντζιου. Ο Μανά έκλεψε από τον Κότσιτς, μπούκαρε στην περιοχή και «έκοψε» ιδανικά για τον επερχόμενο Μπάιροβιτς, που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον πορτιέρε του «ιστορικού».

Και μετά το δεύτερο γκολ ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, είχε την κατοχή, πλησίασε αρκετά στα καρέ του Γιαννακόπουλου, αλλά τόσο ο Ντουρμισάι, όσο και οι Μανθάτης και Μπουμάλ, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους.

Όσο ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, ο Παναιτωλικός γινόταν κυνικός και έκανε το αυτονόητο όποτε πατούσε στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό ακριβώς έγινε και στη φάση του 41ου λεπτού, με τον Μαρινάκη να βρίσκει τον Μάζουρεκ, για να γράψει ο Αργεντινός με υπέροχη κεφαλιά... λόμπα το 3-0 του ημιχρόνου.

Ο καταιγιστικός Παναιτωλικός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη. Στο 49’ ο Μανά γύρισε στην περιοχή, ο Σταυρόπουλος γλίστρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Μάζουρεκ να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η αποβολή του Κότσιτς στο 59’ με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μαρινάκη, έβαλε τους «κυανέρυθρους» σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Στο 72’ ο Γουίλιαν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0, που αποτελεί την πιο ευρεία νίκη της ομάδας του Αγρινίου στην πρώτη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας (73? Γκούγκα), Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Μαρινάκης, Ντίας, Μπαίροβιτς (62? Μάρκος Πάουλο), Μανά, Ουίλιαν, Μάζουρεκ (75? Βασιλούδης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανόιλοβιτς (53? Μάλερμπι), Σταυρόπουλος (52? Μπανανά), Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κότσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς, Μανθάτης, Άρτσε (66? Ρέντζας), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.

Πηγή: sport-fm.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share