Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Απόδραση με Χ για τον ΠΑΣ!

10 Μαρτίου 2019 23:49
Super League: Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Super League: Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε... πορτοφόλι ο ΠΑΣ!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Καραμάνου και έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε στην μοναδική της ευκαιρία και πήρε σημαντικό βαθμό στη μάχη της παραμονής (1-1)!

Ισορροπημένο το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, με λιγοστές καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Ο Καραμάνος (56’) με καρφωτή κεφαλιά μετά από φοβερή προσπάθεια και σέντρα πάρε-βάλε του Βάντερσον άνοιξε το σκορ, με τον Κάστρο να ισοφαρίζει (86’) με τον ίδιο τρόπο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα.

Στους 29 βαθμούς ανέβηκε η Λαμία, η οποία έχασε την ευκαιρία να πάει στην 7η θέση και να μειώσει την διαφορά από τον έκτο Παναθηναϊκό στον πόντο. Δεν κατάφερε να... κουνηθεί από την 13η θέση ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έφτασε τους 22 βαθμούς και διατήρησε την απόσταση τριών βαθμών από τον ΟΦΗ και αύξησε αυτή από τον Λεβαδειακό στους δύο.

Το ματς

Κακό πρώτο ημίχρονο, με λιγοστές καλές στιγμές, αργό ρυθμό και πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Οι δυνατές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής κυριαρχούσαν, ο Παπαπέτρου σφύραγε αρκετά συχνά και όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι, μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την ποιότητά του στα πρώτα λεπτά. Ένα μακρινό και συνάμα φιλόδοξο σουτ του Μπερτόλιο πέρασε λίγο άουτ στο 12’, με τον ΠΑΣ να απαντάει στο επόμενο τρίλεπτο με μία προσπάθεια από Πάντελιτς και Κλάους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους αλλά ο Σαράνοφ έδειξε σε ακόμη μία περίπτωση το πόσο καλός είναι σαν τερματοφύλακας, βγάζοντας με εντυπωσιακή επέμβαση την κεφαλιά τού Κάργα! Αυτή η φάση, όμως, δεν βοήθησε καθόλου στην εξέλιξη του αγώνα. Θα περίμενε κανείς, ο ΠΑΣ να πάρει... μπρος από την ευκαιρία. Δεν συνέβη, όπως δεν έβγαλε αντίδραση και η Λαμια. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι μονομαχίες επανήλθαν και έπρεπε να φτάσουμε στο φινάλε του ημιχρόνου για να δούμε μια αξιοσημείωτη στιγμή, όταν ο Μπαράλες έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Νεόφυτος του είπε «όχι».

Ότι δεν είδαμε στο πρώτο μέρος, είδαμε στην επανάληψη! Όχι βέβαια φάσεις και καλό ρυθμό, αλλά γκολ! Και οι δύο ομάδες, τόσο η Λαμία όσο και ο ΠΑΣ κατάφεραν να βρουν... δίχτυα στις μοναδικές ευκαιρίες που έφτιαξαν στο δεύτερο 45λεπτο. Αρχικά, η ομάδα του Μάκη Χάβου προηγήθηκε στο 56ο λεπτό. Ο Βάντερσον έκανε υπερπροσπάθεια και με αυτοθυσία έσωσε την μπάλα πριν βγει πλάγιο άουτ, στη συνέχεια σήκωσε το κεφάλι, σημάδεψε και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Καραμάνο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε για το 1-0!

Το γκολ, αυτό, δεν άφηνε περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Ο Πετράκης έκανε μέσα σε επτά λεπτά και τις τρεις αλλαγές του, έπαιξε φουλ επίθεση και δικαιώθηκε. Παρότι φαινόταν πως δεν μπορούσε να απειλήσει με... τίποτα η ομάδα του, βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης με τον Κάστρο στο 86ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκόνδρας (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Δημούτσος (82’ Τομάς), Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Πίτι (69’ Μπλάζιτς), Καραμάνος, Μπαράλες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κάργας, Σκόνδρας (62’ Γιάκος), Νικολιάς, Πάντελιτς, Κάστρο, Βιντάλ (60’ Αποστολόπουλος), Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Μάνος (67’ Λεό).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share