Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Ολυμπιακός - Άρης 4-1

Γιόρτασε με 4αρα τα 94 γενέθλιά του!

10 Μαρτίου 2019 22:00
Super League: Ολυμπιακός - Άρης 4-1

Σε ένα από τα λιγοστά ματς με τόση αποτελεσματικότητα φέτος για τον Ολυμπιακό, που είχε δύο γκολ σε τρεις τελικές στο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην επικράτηση με 4-1 απέναντι στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλά στα πρώτα 20 λεπτά του ματς, αλλά ο Μασούρας στο 27’ και ο Ποντένσε στο 35’ έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Στο 74’ ο Άρης μείωσε με τον Μαρτίνες, ωστόσο αμέσως μετά ο Ποντένσε με μια ακόμα προσωπική ενέργεια έκανε το 3-1 και «κλείδωσε» οριστικά το ματς για τους Πειραιώτες. Το «κερασάκι» στην τούρτα των 94ων γενεθλίων έβαλε ο Γκερέρο που με κεφαλιά έκανε το 4-1 μετά από σέντρα του Κούτρη.

Φωνές των γηπεδούχων για τον Σιδηρόπουλο για τη φάση του 47’ όταν σε σουτ του Κούτρη, ο Βέλεθ έκοψε την μπάλα με το χέρι (δεν ήταν στήριγμα, αλλά στον αέρα το χέρι του Ισπανού).

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 57 πόντους, 13 περισσότερους από την 3η ΑΕΚ. Ο Άρης βρίσκεται στους 37 και το +5 από τον 6ο Παναθηναϊκό.

Το ματς

Με 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ο Μαρτίνς με μοναδική αλλαγή σε σύγκριση με τη Ριζούπολη τον Ομάρ που επέστρεψε αντί του τραυματία Τοροσίδη. Ο Σάββας Παντελίδης επίσης με 4-2-3-1 και τον Φετφατζίδη αντί του Ντιγκινί συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Με το «καλησπέρα» στο ματς ο Ολυμπιακός απείλησε τα καρέ του Κουέστα, όταν ο Χασάν έκλεψε στη μεσαία γραμμή, ο Μπουχαλάκης πάσαρε στον Ποντένσε, που σούταρε για να πέσει στην αριστερή του γωνία ο Κουέστα και ν’ απομακρύνει. Εν συνεχεία ο Άρης βγήκε μπροστά και πίεση και ψηλά για να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό στην κυκλοφορία του. Στο 7’ ο Φετφατζίδης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά για να διώξει ο Σα, ενώ στο 16’ σε μια καλή αντεπίθεση για τον Άρη, ο Φετφατζίδης αρχικά και στη συνέχεια ο Γιουνές, δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη φάση.

Στο 24’ ο Άρης σε μια στιγμή που η άμυνα των «ερυθρολεύκων» έδειχνε να μην πατάει καλά, έχασε την ευκαιρία με τον Φετφατζίδη, καθώς από το λάθος του Μιράντα, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έφυγε από δεξιά, πλάσαρε αλλά η μπάλα κύλησε παράλληλα με την εστία για να χαθεί η ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σε μια φάση σήμα-κατατεθέν του άνοιξε το σκορ, όταν ο Φορτούνης έπαιξε κάθετα για τον Ομάρ και αυτός γύρισε ωραία την μπάλα στην μικρή περιοχή, για να έρθει από κοντά ο Μασούρας και να κάνει το 1-0 με το 3ο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο πρώην άσος του Πανιωνίου, ήταν αυτός που δημιούργησε στο 35’ και το δεύτερο γκολ με την γρήγορη σκέψη του ν’ αλλάξει το παιχνίδι αριστερά στον Ποντένσε, που έκανε κίνηση προς τον άξονα και με το δεξί νίκησε τον Κουέστα (αφού η μπάλα κόντραρε και ελάχιστα στον Βαλεριάνο) για το 2-0. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικός όσο λίγες φορές φέτος, μπόρεσε στην 3η του τελική να φτάσει σε δύο γκολ μέχρι το 35ο λεπτό και να έχει θέσει θεμέλια για μια άνετη επικράτηση.

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν όπως τελείωσαν στο δεύτερο μέρος, ως προς τα πρόσωπα. Στο 47’ οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν δικαίως πέναλτι σε πλασέ του Κούτρη, μιας και το χέρι του Βέλεθ που κόβει την μπάλα, είναι στον αέρα και δεν ακουμπάει κάτω, ώστε να δικαιολογηθεί ως στήριγμα, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε πέναλτι. Ο Σάββας Παντελίδης, προχώρησε στην πρώτη του κίνηση στο 56’ όταν έβγαλε από το ματς τον Φετφατζίδη για να μπει ο Μαρτίνες.

Η πρώτη ουσιαστική φάση για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, ήρθε στο 65’ και αφού λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνς είχε περάσει τον Γκερέρο στη θέση του Χασάν, όταν ο Κούτρης έκανε σέντρα η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που δεν έβαλε καλά το σώμα και το σουτ έφυγε πάνω από την εστία. Στο 68’ ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με τον Βαλεριάνο, αλλά ο Σα είχε απάντηση στην κλειστή του γωνία.

Κι εκεί που το ματς έδειχνε πως πάει σβηστά ήρθαν δύο γκολ, μέσα σε ένα δίλεπτο, ένα για κάθε ομάδα. Ο Άρης βρέθηκε να κάνει το 2-1, όταν ο Βαλεριάνος βρέθηκε πάνω στην τελική γραμμή από δεξιά, γύρισε στον Γκαρσία που έπιασε άσχημα το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μαρτίνες που με δεξί σουτ, μείωσε το σκορ. Ωστόσο με τη σέντρα ο Ποντένσε ήταν ασταμάτητος και με τη σέντρα πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Βέλεθ, σούταρε και αφού το σουτ βρήκε και στον Ισπανό στόπερ, κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουέστα για το 3-1, στο 75ο λεπτό, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα στη μεριά του Ολυμπιακού.

Στο 90’ ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα και ο Γκερέρο από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-1, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση του Ολυμπιακού, κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθέσεις:

Oλυμπιακός: Σα, Ομαρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (85' Φορτούνης), Μασούρας (70’ Ανδρούτσος), Ποντένσε, Χασάν (62’ Γκερέρο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Νάτχο, Σολδάνο, Σισέ

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78’ Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57’ Μαρτίνες), Γιουνές

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Τζανακάκης, Σαββίδης

Πηγή: sport-fm.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share