Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαρύ πένθος στον Ολυμπιακό!

Πέθανε μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού...

10 Μαρτίου 2019 11:25
Βαρύ πένθος στον Ολυμπιακό!

Ο Αλέκος Σπανουδάκης δεν ήταν όμως μόνο ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ήταν εκ των ηγετών των "ερυθρόλευκων" στα πρώτα 2 πρωταθλήματα στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος το 1949 και το 1960, ενώ θεωρείται και ο πρώτος ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ.

Αλέκος Σπανουδάκης πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού υπήρξε ένα σύμβολο για τον σύλλογο τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του μπασκετικού του τμήματος, αφού διετέλεσε αρχηγός του.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης δεν ήταν όμως μόνο ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ήταν εκ των ηγετών των «ερυθρόλευκων» στα πρώτα 2 πρωταθλήματα στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος το 1949 και το 1960, ενώ θεωρείται και ο πρώτος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ!

Ο Αλέκος Σπανουδάκης ήταν ένας παίκτης-πρωτοπόρος για την εποχή του, ο οποίος έγινε και 28 φορές διεθνής, σημειώνοντας 109 πόντους με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών (3.9 μέσο όρο). Υπήρξε μάλιστα μέλος της Εθνικής Ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο.

Ο παλαίμαχος αθλητής του Ολυμπιακού στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από τον σύλλογο, αφού πάντα έβρισκε τον τρόπο να προσφέρει. Υπήρξε μάλιστα προπονητής των ακαδημιών του Ολυμπιακού και ήταν αυτός που ανακάλυψε τον – μετέπειτα αρχηγό του Ολυμπιακού την δεκαετία του 90′ – Γιώργο Σιγάλα σε ηλικία 10 ετών, ενώ υπήρχε πάντα μία θέση για αυτόν στο ΣΕΦ, όπου έδινε πάντα το παρών για να στηρίξει την ομάδα που τον ανέδειξε.

Την είδηση του θανάτου του Αλέκου Σπανουδάκη έκανε γνωστή η κόρη του με post στον λογαριασμό της στο Facebook.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share