Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Μεγαλείο Παναθηναϊκού, "γκέλαρε" στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής!

9 Μαρτίου 2019 21:31
Super League: Μεγαλείο Παναθηναϊκού,

Super League: Ένας πολύ καλός Παναθηναϊκός πήρε εύκολα την ισοπαλία με 0-0 από την ΑΕΚ εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ και το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται... γκέλα για τους πράσινους με βάση τις ευκαιρίες του αγώνα!

Το νηστίσιμο μενού είθισται να είναι λιτό, ταπεινό, απέριττο. Δύο ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πρόσφεραν μία πρόγευση από Σαρακοστιανά, αλλά στην κατώτερη βαθμίδα γεύσης. Ξερό παξιμάδι και ελιά. Μηδέν οξέα, μηδέν λιπαρά.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε το αντίστοιχο ντέρμπι του πρώτου γύρου που έληξε δίχως γκολ και με… μιάμιση φάση. Ε, αυτό ήταν ακόμα χειρότερο. Είχε… μισή!

Κι άντε από τον Παναθηναϊκό να το καταλάβει κανείς. Είναι μνημονιακός, την βγάζει με ότι έχει. Από την ΑΕΚ υπάρχουν δικαιολογημένα περισσότερες απαιτήσεις.

Το σχήμα καθρέφτης (3-5-2) που χρησιμοποίησαν και οι δύο προπονητές έφερε την απόλυτη αλληλοεξουδετέρωση. Μπουλούκι στο κέντρο, ανάπτυξη με καταδικασμένες μεγάλες μπαλιές από την άμυνα, αμέτρητα φάουλ, ελάχιστα ρίσκα, ληθαργικός ρυθμός, ντέρμπί ότι πρέπει για διαφήμιση σε κολλύρια!

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου (δηλαδή μεταξύ νύστας και χασμουρητού), η μονοτονία έσπασε από ένα… παραλίγο τετ-α-τετ του Μακέντα που κατέληξε σε απονενοημένη λόμπα (24’), από τον νέο τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι που αποχώρησε λίγο πριν το ημίχρονο, από τις τέσσερις κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα στα πρώτα 12 λεπτά της επανάληψης, μία ατομική ενέργεια του (μυστακοφόρου) Πόνσε, ο οποίος στην αρχή της επανάληψης με σουτ από πολύ δύσκολη γωνία, προσπάθησε να βάλει ένα γκολ που… δεν μπαίνει. Αντε και από ένα σουτ του Λιβάγια που πήγε να γίνει γκολ με τρίσποντη καρμπόλα.

Στην πραγματικότητα, για 180 λεπτά φέτος, η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει ούτε ευκαιρία σε open play, απέναντι στα.. μωρά του Δώνη κι αυτό δεν περιποιεί τίτλο τιμής για μία ομάδα που φέτος αγωνίστηκε σε ομίλους Champions League.

Αν μάλιστα η κεφαλιά του Κουρμπέλη τρία λεπτά πριν το τέλος πήγαινε μέσα, τότε θα μιλούσαμε για το τέλειο ριφιφί από τους πράσινους, που για δεύτερη φορά φέτος κέρδισαν στα… σημεία την Ένωση, δίχως όμως να πάρουν κάποιο τρίποντο.

Το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο είναι το ομορφότερο ομαδικό άθλημα που υπάρχει. Το ποδόσφαιρο, όταν παίζεται σε χαμηλό επίπεδο είναι ανυπόφορο.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share