Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Μοιρασιά στην Ξάνθη!

9 Μαρτίου 2019 20:28
Super League: Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Super League: Την… προβληματική τους εικόνα επιβεβαίωσαν Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο… στείρο 0-0, στην «Ξάνθη Arena», για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι μεν ακρίτες έμειναν για όγδοη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς «τρίποντο», πληρώνοντας την επιθετική τους ανομβρία, την ώρα που οι Αρκάδες μετρούν πλέον δύο νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα…

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες, αφού είχε πολλά νεύρα, λιγοστές ευκαιρίες για γκολ και εννιά κίτρινες κάρτες, μαζί με μια αποβολή, στο 81ο λεπτό του Μπελοκ, με δεύτερη κίτρινη!

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη, δικαιούται να φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν της καταλογίστηκε σε τράβηγμα φανέλας του Κασάδο από τον Μπελοκ, αλλά… μέχρι εκεί. Ενώ ο Αστέρας επηρεασμένος και από τις πολλές απουσίες, έπαιξε για τον βαθμό, τον πήρε και… ανάσανε βαθμολογικά.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν αυτή που, χωρίς να… καταπλήξει, είχε την υπεροχή και παράλληλα δεν κινδύνευσε πρακτικά ποτέ. Μπήκε πιο δυνατά, πίεσε τον αντίπαλό της ειδικότερα στο ξεκίνημα και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο-τρεις περιπτώσεις...

Λίγο πριν το ημίωρο, ο Μπαριέντος πάσαρε στον Γέντρισεκ, εκείνος γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ενώ στο 42’, Ντουρίτσκοβιτς και Μπαξεβανίδης συνεργάστηκαν ωραία, ο δεύτερος «πάτησε» περιοχή από δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Ο Αστέρας από την πλευρά του, παρότι θεωρητικά παρατάχθηκε με επιθετικογενές σχήμα, στο χορτάρι φάνηκε πιο συντηρητικός. Απέφυγε να ρισκάρει, περιμένοντας ως επί το πλείστον τον αντίπαλό του, προκειμένου να τον βρει ευάλωτο, σε κάποια αντεπίθεση.

Αυτό δεν συνέβη σχεδόν… ποτέ ωστόσο, με την πιο αξιόλογη φάση του να καταγράφεται στο 12ο λεπτό. Με τον Καλτσά να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με υπερένταση προ του Αραβίδη...

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με τα στατιστικά πάντως να επιβεβαιώνουν την ελαφρά ανωτερότητα των γηπεδούχων, καθώς η κατοχή μπάλας ήταν 62%-38%, οι προσπάθειες για γκολ 5-2 και τα κόρνερ 0-1.

Στην επανάληψη, το θέαμα ήταν ακόμα… χειρότερο αφού οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μηδαμινές, αλλά τα δεδομένα παρέμειναν ίδια. Ήτοι, οι γηπεδούχοι είχαν ξανά τον πρώτο λόγο, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Αφού τόσο το ξαφνικό σουτ του νεοεισελθόντα Κοβάσεβιτς, στο 58’, όσο και οι προσπάθειες του Ντουρίτσκοβιτς στο 62ο και στο 70ο λεπτό δεν κατάφεραν να τον νικήσουν…

Βέβαια, θα έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να εκτελέσουν πέναλτι, στο 50’, όταν και ο Μπελόκ κράτησε τον Κασάδο από την φανέλα μέσα στην περιοχή, αλλά η φάση διέφυγε της προσοχής του διαιτητή Τζιοβάρα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν ξανά το παιχνίδι στα… μέτρα τους, κρατώντας χαμηλά το τέμπο και δεν προβληματίστηκαν ούτε όταν χρειάστηκε να παίξουν με παίκτη λιγότερο, στο τελευταίο 15λεπτο, λόγω της αποβολής του Μπελόκ.

Αντιθέτως, ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν μάλιστα να «κλέψουν» τους τρεις βαθμούς, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Με τον Μανιά να «πατάει» περιοχή από αριστερά, να κάνει το σουτ και τον Ζίβκοβιτς να απομακρύνει με τα πόδια!

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης. Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Καντά (58’ Κοβάσεβιτς), Μπαριέντος (82’ Ντε Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς, Σαρπόνγκ (46’ Μπρίτο), Γέντρισεκ.

Αστέρας Τρίπολης (4-4-2): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Καλτσάς (86’ Χριστόπουλος), Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Φερνάντεζ (80’ Τασουλής), Αραβίδης (57’ Ρόλε), Μανιάς.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share