Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Euroleague: Μονόδρομος η νίκη στο Μαυροβούνιο για τον Ολυμπιακό!

Να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί!

8 Μαρτίου 2019 10:21
Euroleague: Μονόδρομος η νίκη στο Μαυροβούνιο για τον Ολυμπιακό!

Euroleague: Με στόχο να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών στην Ευρωλίγκα και να κάνει βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μπουντούτσνοστ για την 25η αγωνιστική.

Η τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, περιλαμβάνει έξι παιχνίδια που θα κρίνουν αν ο Ολυμπιακός πετύχει τον αρχικό του στόχο στην ευρωπαϊκή του σεζόν, που ήταν η είσοδος στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Απόψε στην «Μοράτσα Αρένα» της Ποντγκόριτσα, απέναντι στη Μπουντούτσνοστ (20:00 Novasports1), οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες τους για να τον πετύχουν.

Με νίκη, εκτός του ότι βάζουν τέλος στο σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών (είχε να συμβεί από το 2007/08) λένε πρόωρα… Ανάσταση, φτάνουν στο 13-12, φτιάχνουν την ψυχολογία τους και μπαίνουν στην τελική ευθεία με μεγαλύτερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Σε ενδεχόμενη ήττα, εκτός του ότι ισοφαρίζουν το αρνητικό ρεκόρ συνεχόμενων αποτυχιών (σ.σ. έξι ήττες τη σεζόν 2004/05) στην διοργάνωση, θα κινδυνεύουν πλέον οσο ποτέ άλλοτε φέτος με το να μην τερματίσουν στην τελική οκτάδα. Απέναντί τους, οι μαυροβούνιοι, με 6-18 ως τώρα δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι… αμελητέα ποσότητα, ιδιαίτερα μπροστά στο κοινό τους.

Από την Ποντγκόριτσα, έχουν φύγει φέτος με… σκυμμένο κεφάλι ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπασκόνια, ενώ υπό τις οδηγίες του πολύπειρου προπονητή, Γιασμίν Ρέπεσα, παίζει καλύτερο μπάσκετ. Την βοηθούν σε αυτό οι ποιοτικές προσθήκες των Νόρις Κόουλ, Γκόγκα Μπιτάτζε και Ντέβιν Γουίλιαμς, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα… ντόπια ταλέντα, έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που σουτάρει καλά, τρέχει στο «ανοικτό» γήπεδο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, προπόνησε χθες και τους δεκατρείς παίκτες που έχει πάρει στην αποστολή χωρίς προβλήματα και θα στερηθεί μόνο των υπηρεσιών του τραυματία, Γιάνις Στρέλνιεκς (παρεμπιπτόντως υπέστη την θλάση στο γήπεδο του αποψινού αγώνα στο παιχνίδι Μαυροβούνιο-Λετονία). Το πρωί, θα γίνει χαλάρωμα με σουτ στο γήπεδο του αγώνα και ο 59χρονος τεχνικός, θα αποφασίσει για το ποιος παίκτης θα μείνει εκτός δωδεκάδας. Από την πλευρά των γηπεδούχων, μοναδική απουσία, είναι αυτή του τραυματία Ίλιτς. Στο γήπεδο, χωρητικότητας 5.500 θεατών, αναμένεται αρκετός κόσμος, κυρίως λόγω της αντιπαλότητας των οπαδών της Μπουντούτσνοστ με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού, λόγω της φιλίας των τελευταίων με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα.

Διαιτητές του αγώνα, είναι ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, ο Ισπανός Κάρλος Περούγκα και ο Λιθουανός Μπόρις Σούκις.

Σε επίπεδο προϊστορίας, ο Ολυμπιακός επισκέπτεται για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη έδρα, αφού το μοναδικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, είναι αυτό του πρώτου γύρου (92-70 με 28 πόντους του Ζακ ΛεΝτέι).

*Στην Ποντγκόριτσα, βρίσκονται για διπλωματικούς λόγους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπους Παυλόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Διαμένουν μάλιστα στο ίδιο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει και η αποστολή του Ολυμπιακού, όμως είναι άγνωστο αν θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, καθώς μέχρι χθες βράδυ, δεν είχαν εκφράσει τέτοια επιθυμία στους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων».

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share