Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Ντόρτμουντ - Τότεναμ 0-1

Αέρα στα προημιτελικά η Τότεναμ!

6 Μαρτίου 2019 00:01
Champions League: Ντόρτμουντ - Τότεναμ 0-1

Champions League: Έχει βρει τον τρόπο να την κερδίζει όποτε την συναντά! Η Τότεναμ επικρατώντας και στον επαναληπτικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αυτή τη φορά με 1-0, πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που βρίσκεται και ο Άγιαξ μετά την βόμβα στην Μαδρίτη!

Της έχει πάρει το σκαλπ και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Το μαρτυρούν ξεκάθαρα οι τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα σε δύο σεζόν που έχει πετύχει η Τότεναμ κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο όχι μόνο διαφύλαξε το σαφές προβάδισμα που είχε από τον αγώνα του Γουέμπλεϊ προ δύο εβδομάδων, αλλά κέρδισε και πάλι εκείνη του Πίτερ Μπος και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανούσια «γερμανική» υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο
Το έργο της Μπορούσια Ντόρτμουντ έμοιαζε εξαρχής πολύ δύσκολο μετά την ήττα της με το βαρύ 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο. Προκειμένου να μπορέσει να αναπτερώσει τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση, η ομάδα του Μπος μπήκε στο ματς δυνατά προκειμένου να πιέσει και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ.

Παρ΄ όλα αυτά, αν και είχε την μπάλα στα πόδια της δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία και μετά το 20’ τα «σπιρούνια» πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν και την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι όταν στο 31’ο Σον έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα με μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Γιορίς νίκησε τον Βάιγκλ τόσο στην κεφαλιά που επιχείρησε όσο και στο κοντινό σουτ που έκανε στην εξέλιξη της φάσης. Ο Γάλλος τερματοφύλακας της Τότεναμ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στο 35’ όταν έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Γκέτσε.

Φινάλε στη «σεμνή τελετή»
Με μόλις τέσσερα λεπτά να έχουν κυλήσει στην επανάληψη, η Τότεναμ φρόντισε να καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση πρόκριση. Ο Σισσο έβγαλε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Κέιν και ο Άγγλος φορ πλάσαρε τον Μπούρκι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share