Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Βόμβα μεγατόνων στην Μαδρίτη! Ο Άγιαξ έκανε την αποκαθήλωση της Ρεάλ με 4αρα!

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 1-4

5 Μαρτίου 2019 23:56
Champions League: Βόμβα μεγατόνων στην Μαδρίτη! Ο Άγιαξ έκανε την αποκαθήλωση της Ρεάλ με 4αρα!

Champions League: Ο Ντούσαν Τάντιτς ντύθηκε Ζινεντίν Ζιντάν και Λιονέλ Μέσι μαζί και ο απίστευτος Άγιαξ αποκαθήλωσε την Ρεάλ Μαδρίτης με το εκκωφαντικό 1-4!

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Νοεμβρίου του 1995 και τα μωρά του Φαν Χάαλ έδιναν μία ανεπανάληπτη παράσταση στην Μαδρίτη. Η παρέα των Φαν ντερ Σαρ, Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Ντάβιντς, Λίτμανεν, Κλάιφερτ και Όφερμαρς έκανε τους παίκτες του Χόρχε Βαλντάνο να μοιάζουν με… χαζούς, ήταν κάτι που το κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν είχε ξαναδεί. Δύο γκολ, άλλα τόσα ακυρωθέντα, τρία δοκάρια, φάσεις από παντού, μία εκτυφλωτική παράσταση, που ανταμείφθηκε με ένα γενναιόδωρο standing ovation.

Εκείνη η μαγική φουρνιά έφτασε στο τέλος της σεζόν στον τελικό του Champions League (αποκλείοντας στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό) και ο Λουίς Φαν Χάαλ θυμήθηκε εκείνη την τελευταία νίκη του Άγιαξ στην Μαδρίτη, δηλώνοντας προφητικά: «Αυτή η ομάδα μπορεί να επαναλάβει αυτό που έγινε πριν από 24 και γιατί όχι, να φτάσει και στην κατάκτηση του Champions League!».

Αυτό που έμοιαζε με μία υπερφίαλη δήλωση, να που έγινε πραγματικότητα. Ο Άγιαξ πλησίασε σε επίπεδα απόδοσης εκείνο το ματς του 1995 και τελείωσε την χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης, που μετά από τρία χρόνια πέφτει από την κορυφή της Ευρώπης με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Το 1-4 αποτελεί την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία της «βασίλισσας», σε ένα φεστιβάλ ποδοσφαίρου από την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, που πλησίασε αυτό που πρεσβεύει το ολλανδικό ποδόσφαιρο και ο Άιαντας: το total football!

Το 1-2 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ έσβησε από πολύ νωρίς. Παρότι η «βασίλισσα» είχε δοκάρι με τον Βαράν από πολύ νωρίς (4’), οι Ολλανδοί μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και πέτυχαν κάτι που δεν έχει κάνει καμία ομάδα στην ιστορία του Champions League: σκόραραν δύο φορές στο «Μπερναμπέου» στα πρώτα 18 λεπτά!

Ένα λάθος του Ρεγκιλόν, έφερε την ταχύτατη αντεπίθεση στο τρανζίσιον με τον Τάντιτς να σερβίρει στον Ζιγές για το 0-1 (7’). Λίγο αργότερα ο Σέρβος μάγος είπε να θυμίσει λίγο Ζινεντίν Ζιντάν, αφού με απίθανη ντρίμπλα ρουλέτα διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Ρεάλ, σερβίροντας με μαγικό τρόπο στον Ντάβιντ Νέρες το 0-2 (18’).

Τα σφυρίγματα άρχισαν να γίνονται έντονα και θα μπορούσαν να συνδυαστούν με λευκά μαντιλάκια αν ο Βραζιλιάνος δεν έχανε το απόλυτο τετ-α-τετ για το 0-3 στο 22ο λεπτό!

Ο Άγιαξ συνέχισε να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και με τους Μαδριλένους πελαγωμένους ψυχολογικά και από τις αναγκαστικές αλλαγές των Βινίσιους και Λούκας Βάθκεθ έφτιαξε μία ακόμα φάση για το game over, όμως ο Κουρτουά είχε απάντηση στο συρτό σουτ του Ζιγές (33’). Μοναδικό ίχνος ζωής από την «βασίλισσα» ένα νέο δοκάρι του Μπέιλ δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Οι Ισπανοί είχαν μόνο ένα πράγμα που μπορούσαν να κάνουν. Να μπουν ψαρωτικά στην επανάληψη, όλοι μπροστά κι ότι γίνει. Όντως πολιόρκησαν, όντως είχαν δύο καλές στιγμές με Μάρκο Ασένσιο (48’) και Μπενζεμά (58’), ωστόσο οι Ολλανδοί ήταν φτιαγμένοι από ατσάλι!

Όταν η μπόρα πέρασαν άρχισαν ξανά οι φαρμακερές αντεπιθέσεις. Ο Ντούσαν Τάντιτς αυτή τη φορά ντύθηκε… Μέσι και με ένα απίθανο σουτ στο παραθυράκι έκανε το 0-3 (62’), ένα γκολ που κατακυρώθηκε μετά από βοήθεια του VAR, που τσέκαρε αν στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα είχε βγει πλάγιο σε τάκλιν του Μασράουι.

Το 1-3 του Μάρκο Ασένσιο με διαγώνιο σουτ του Μάρκο Ασένσιο (70’) ήταν μία ακτίδα φωτός, η οποία όμως έσβησε μετά από δύο λεπτά. Ένα απίθανο ψηλοκρεμαστό φάουλ του Σούνε από θέση που δεν γίνεται να μπει γκολ έκανε το 1-4 (72’) και ήταν η αφορμή για να αρχίσουν σιγά - σιγά τα καθίσματα να αδειάζουν.

Αν μάλιστα ο Ζιγές δεν έχανε το… άχαστο στο 86ο λεπτό, τότε η ντροπή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείεται στους «16» του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2009, όμως το σημαντικό ήταν άλλοι. Όσοι είδαν το ματς θα πρέπει να κατάλαβαν ότι κάτι σημαντικό έγινε στο χορτάρι του «Μπερναμπέου». Γράφτηκε ιστορία, όπως από εκείνον τον Άγιαξ του Φαν Χάαλ πριν από 24 χρόνια…

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share