Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στον ελληνικό εμφύλιο!

Τα βλέμματα στην Πυλαία!

5 Μαρτίου 2019 13:36
Basketball Champions League: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στον ελληνικό εμφύλιο!

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (5/3, 19:30) στον πρώτο αγώνα για την φάση των "16" του Basketball Champions League. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η ώρα των playoffs έφτασε για όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πλην της EuroLeague. Για άνδρες και γυναίκες. Στο Basketball Champions League θα διεξαχθούν σήμερα οι πρώτοι αγώνες στα τρία από τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των "16" και το ντέρμπι των "δικέφαλων", του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ (5/3, 19:30), είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της ημέρας.

Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικό "εμφύλιο" σε σειρά αγώνων ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 10 χρόνια, με τις δύο ομάδες να μην έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν εκτός ελληνικών συνόρων σε νοκ άουτ φάση. Ο αποψινός αγώνας θα αποτελέσει όμως και μία πρωτιά για το Basketball Champions League, καθώς στα τρία χρόνια του θεσμού ποτέ ξανά δεν τέθηκαν αντιμέτωπες δύο ελληνικές ομάδες.

Η μεν ΑΕΚ τερμάτισε 1η στον 3ο όμιλο με απολογισμό 12-2, τον καλύτερο που έχει κάνει ποτέ ελληνική ομάδα στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ο δε ΠΑΟΚ ήταν 4ος στον 2ο όμιλο με ρεκόρ 8-6. Όσον αφορά στο ιατρικό δελτίο, ο ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει μόνο τον Τζαμάλ Τζόουνς από την στιγμή που ο Γουίλιαμ Χάτσερ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αγκώνα και επέστρεψε στις προπονήσεις. Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν θα έχει ως συνήθως τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά.

Από εκεί και πέρα, δράση υπάρχει και σε άλλες τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες πάντως δεν υπάρχει ελληνική ομάδα. Στο EuroCup θα διεξαχθούν απόψε οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης σε όλα τα ζευγάρια, ενώ στο FIBA Europe Cup θα γίνουν δύο αγώνες στο πλαίσιο της φάσης των "16". Τέλος, σήμερα θα γίνουν οι πρώτοι τέσσερις προημιτελικοί και στην EuroLeague γυναικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα (5/3):

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE
(Φάση "16" - Διπλοί αγώνες)

Νίζνι - Βενέτσια (19:00)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (19:30)

Λε Μαν - Βίρτους Μπολόνια (20:30)

EUROCUP
(Προημιτελικοί - Best of 3)

Αλμπα Βερολίνου - Ουνικάχα Μάλαγα (20:00)

Βιλερμπάν - Ανδόρα (21:30)

Βαλένθια - Ρίτας Βίλνιους (21:45)

Ούνικς Καζάν - Λοκομοτίβ Κουμπάν (18:00)

FIBA EUROPE CUP
(Φάση "16" - Διπλοί αγώνες)

Χολόν - Μπάλκαν (19:30)

Γκρόνινγκεν - Οστάνδη (20:30)

EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
(Προημιτελικοί - Best of 3)

Εκατέρινμπουργκ - ΤΤΤ Ρίγα (16:00)

Ντιναμό Κουρσκ - Πολκοβίτσε (18:00)

Σόπρον - Μπουρζ (19:00)

USK Πράγας - Φενέρμπαχτσε (20:00)

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share