Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Superleague: Πέντε αγώνες στο «μενού»!

Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ!

3 Μαρτίου 2019 10:18
Superleague: Πέντε αγώνες στο «μενού»!

Με πέντε αγώνες συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση της Superleague που ξεκίνησε με δύο αγώνες το Σάββατο με τον Άρη να νικά με 1-0 την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Ξάνθη να μένουν στο 0-0.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΠΑΟ και Παναθηναϊκό με τον Δικέφαλο του Βορρά να θέλει να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος (19:00, ΕΡΤ 1).

Οι Θεσσαλονικείς, όπως είχε συμβεί και πριν από 34 χρόνια, θέλουν να πάρουν το «τρίποντο» με το οποίο θα αγκαλιάσουν τον τίτλο. Μετά τον πρόσφατο αγώνα με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο, τέθηκαν νοκ-άουτ ο Ελ Καντουρί και ο Πέλκας. Ωστόσο, επέστρεψαν οι Ζαμπά και Μίσιτς που βρίσκονται στην αποστολή του ματς. Ο Πασχαλάκης θα υπερασπιστεί την «ασπρόμαυρη» εστία, ενώ μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στην τριάδα στα χαφ θα είναι ο Μαουρίσιο και Σάχοφ, ενώ σε ρόλο επιτελικού μέσου θα αγωνιστεί ο Ολιβέιρα. Στα πλάγια θα είναι ο Μπίσεσβαρ και ο Ζαμπά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Άκπομ. Αν παίξει ο Μπίσεσβαρ ως «δεκάρι», τότε ο Ενρίκε θα βρίσκεται στα αριστερά.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού η χθεσινή νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ κατέστησε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή του να τερματίσει πέμπτος (βρίσκεται πλέον στο -6), ωστόσο οι «πράσινοι» δεν το βάζουν κάτω. Ο Γιώργος Δώνης όλα δείχνουν πως θα παρατάξει την ομάδα του με 3-4-3 έχοντας τον Διούδη στο τέρμα, τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Μαυρομάτη στην άμυνα, τους Ινσούα (που θα αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα) και Γιόχανσον αριστερά και δεξιά, τους Κουρμπέλη και Κάτσε στο κέντρο και μπροστά τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ένα 4-3-3, με τον Πούγγουρα στον πάγκο και τον Δώνη να προστίθεται στην τριάδα του κέντρου, ή ένα 4-4-2 με τον Εμμανουηλίδη σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στις 15:00 μεταξύ του ΟΦΗ και της ΑΕΛ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Οι Κρητικοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζονται οπωσδήποτε τα νίκη κόντρα στους Θεσσαλούς, οι οποίοι και εκείνοι βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Μετά από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, οι Ηρακλειώτες παίζουν για ένα αποτέλεσμα, καθώς είδαν είδε και τον Λεβαδειακό να τους ξεπερνά με ταχύτητα.

Η ΑΕΛ, από την πλευρά της, δεν έχει νίκη ακόμα περισσότερο καιρό από τον ΟΦΗ, εδώ και επτά αγωνιστικές, όμως με τέσσερις ισοπαλίες παίρνει όλο και κανένα βαθμό. Σύντομα βέβαια θα της χρειαστούν τρίποντα. Από την πρεμιέρα που νίκησε τον Απόλλωνα, έχει τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες εκτός έδρας. Με δεδομένο ότι στο τέλος θα έχει πολύ βαρύ πρόγραμμα, δεν αισθάνεται καθόλου ασφαλής ακόμα.

Το επόμενο παιχνίδι ξεκινάει στις 16:00. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Πανιώνιο στο Περιστέρι, θέλοντας τους τρεις βαθμούς της νίκη για να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τη χθεσινή ήττα της ΑΕΚ στο «Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Οι Περιστεριώτες έχουν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με τέσσερα από αυτά να είναι εκτός έδρας! Ο Πανιώνιος που επισκέπτεται το Περιστέρι έχει κάνει ζημιές πρόσφατα εκεί. Πέρσι πήρε ισοπαλία και πρόπερσι νίκησε, με αποτέλεσμα να είναι αήττητος στα πέντε τελευταία μεταξύ τους.

Στις 17:15 είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Λεβαδειακός-Λαμία. Οι Βοιωτοί με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο τους δέχονται δύσκολα γκολ, αλλά παράλληλα δεν σκοράρουν κι εύκολα. Στα τελευταία επτά παιχνίδια έχουν δεχτεί μόλις δύο γκολ, ενώ στα τελευταία οκτώ έχουν πετύχει μόλις τρία, αλλά αυτά τους χάρισαν τρεις νίκες με 1-0!

Η Λαμία, με τη σειρά της, βρίσκεται στο απόγειο της ιστορίας της! Μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, καθώς έκανε πολλά ρεκόρ. Έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που έχει αποκλείσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και η πρώτη που τον νίκησε εκτός έδρας στο Κύπελλο! Για πρώτη φορά ομάδα απέκλεισε στην ίδια σεζόν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πανηγυρίζοντας την πρόκριση μέσα στην έδρα τους.

Το παιχνίδι που κλείνει το σημερινό πρόγραμμα είναι το Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός.

Αν και τα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του στην κατηγορία τα περνούσε στο πάνω μισό της βαθμολογίας, η φετινή Super League Σουρωτή είναι από τος δύσκολες σεζόν για τον Αστέρα Τρίπολης, που προέχει η παραμονή. Οι 22 βαθμοί τον κρατούν στην αβεβαιότητα, αν και έχει ήδη παίξει και με τους έξι πρώτους της βαθμολογίας στον δεύτερο γύρο. Τα οκτώ παιχνίδια που του απομένουν, τέσσερα μέσα και τέσσερα έξω, είναι με ομάδες εκτός εξάδας.

Με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναιτωλικός έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που πιάνει τους 30 βαθμούς και μπορεί να βλέπει την πέμπτη θέση με αξιώσεις. Επίσης, είναι ισορροπημένος σε αποτελέσματα καθώς είναι η μοναδική ομάδα με ίδιο αριθμό νικών και ηττών αυτή τη στιγμή.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Πηγή: protothema.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share