Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: ΠΑΣ Γιάννενα - Ξάνθη 0-0

Μοιρασιά στα Γιάννενα!

2 Μαρτίου 2019 21:34
Super League: ΠΑΣ Γιάννενα - Ξάνθη 0-0

Super LeagueΠΑΣ Γιάννινα απέναντι σε μια φοβική Ξάνθη αποδείχτηκε εντελώς ακίνδυνος και έμεινε στο «μηδέν», έχοντας πάντως δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, που τον άφησε άδικα με 10 στο 80'.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του κόντρα σε μια ομάδα χωρίς σημαντικά κίνητρα, όπως η Ξάνθη ήθελε τη νίκη. Πράγματι πάλεψε γι' αυτήν, αλλά τέτοια παιχνίδια θέλουν μάτι να… γυαλίζει. Θέλει να έχει και τρόπο να ξεκλειδώνεις τις κλειστές άμυνες. Οι Γιαννιώτες δεν είχαν τίποτα από τα παραπάνω και πολύ φυσιολογικά έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Ξάνθη. Έτσι, για την ώρα παραμένουν στη θέση των μπαράζ παραμονής με 21 βαθμούς και μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, η Ξάνθη φαίνεται να αποχαιρετά οριστικά την 5άδα, καθώς έμεινε στο -9 από τον Άρη.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν εμφανές κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αφού ήταν διαρκώς σε θέση επίθεσης. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κι ιδιαίτερα απειλητικός για την άμυνα της Ξάνθης, αφού απέναντι στη μαζική άμυνα των Ακριτών δεν βρήκε λύσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν το ένα κόρνερ μετά το άλλο, αλλά δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν και μόνο σε δυο-τρεις περιπτώσεις κέρδισαν τις κεφαλιές. Από την άλλη, η ομάδα του Ράσταβατς φάνηκε ικανοποιημένη με το να κρατά το μηδέν και προσπάθησε σε περιορισμένες περιπτώσεις να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά δίχως κι αυτή να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη φάνηκε να καταλαβαίνει ότι δεν είχε νόημα η τόσο μαζική οπισθοχώρηση και έπαιξε με λίγο περισσότερο θάρρος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρει μερικές στιγμές για να απειλήσει τον Νεόφυτο Μιχαήλ. Έτσι κράτησε παράλληλα και τον ΠΑΣ πιο μακριά από τη μεγάλη της περιοχή, περνώντας ακόμη πιο ήσυχα το δεύτερο μέρος. Στο 80' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω άδικης αποβολής στον Αλέξη Μιχαήλ, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε για να φύγει με τη νίκη από τα Γιάννινα.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share