Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φαλκάο: Η φοροδιαφυγή και το πρόστιμο!

Μπλεξίματα!

1 Μαρτίου 2019 15:43
Φαλκάο: Η φοροδιαφυγή και το πρόστιμο!

Πιάστηκε και αυτός να φοροδιαφεύγει στην Ισπανία και έτσι πλήρωσε πρόστιμο για να μη μπλέξει περισσότερο.

Μιλάμε για τον Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το διάστημα 2011-13 και είχε δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Ο κολομβιανός άσος πλήρωσε πρόστιμο επτά εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγει να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. Όπως έγινε με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι πλήρωσαν πρόστιμο, αλλά καταδικάστηκαν και με φυλάκιση με αναστολή.

Ο 33χρονος φορ, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Γαλλία με τη Μονακό, είχε κατηγορηθεί ότι δεν δήλωσε περίπου 5,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κέρδισε από δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του μεταξύ του 2012 και του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισπανικές αρχές έχουν διεξάγει έρευνα γι’ αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέρονται να μη δήλωσαν σωστά έσοδα που είχαν από δικαιώματα της εικόνας τους.

Όπως είπαμε, μέσα σ’ αυτούς ήταν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φέρεται να τα… έσπασε οριστικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς δεν τον… κάλυψε η «βασίλισσα» σ’ αυτή την υπόθεση. Ο πορτογάλος αστέρας της Γιουβέντους συμβιβάστηκε με τις ισπανικές αρχές, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης, ενώ πλήρωσε και αυτός ένα μεγάλο ποσό. Το ίδιο έγινε και με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 2016 ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, κρίθηκαν ένοχοι για φορολογική απάτη ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, για εισόδημα που αποκτήθηκε από δικαιώματα εικόνας. Για τον αργεντινό άσο είχε ανοίξει και δεύτερο… μέτωπο με φοροδιαφυγή.

Ο Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης) παραδέχθηκε, επίσης, ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης την ενοχή του για μεγάλη φοροδιαφυγή και δεσμεύτηκε να καταβάλει πρόστιμο 750 χιλιάδων ευρώ, καθώς καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση, ποινή που είναι εξαγοράσιμη, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές της Μαδρίτης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share