Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Πανηγυρική πρόκριση για την Ένωση!

26 Φεβρουαρίου 2019 21:47
Κύπελλο Ελλάδος: ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Η παλιά καλή ΑΕΚ επιτέλους εμφανίστηκε! Κρύβοντας την μπάλα με τρία γκολ και ισάριθμα δοκάρια, η «Ένωση» ισοπέδωσε τον Ατρόμητο (3-0) και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ξέσπασμα που περίμενε τόσο καιρό ο κόσμος της έκανε η ΑΕΚ!

Παίζοντας φοβερό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Χιμένεθ καθάρισε για πλάκα τον Ατρόμητο (3-0) και πέρασε εμφατικά στους «4» του Κυπέλλου.

Με τον Πόνσε να «πυροβολεί» ξανά με υπέροχο γκολ, τον Μάνταλο να σκοράρει δυο φορές και τον Λιβάγια να μοιράζει δυο ασίστ, οι «κιτρινόμαυροι» χόρτασαν τον κόσμο τους με τρία γκολ και άλλα τόσα δοκάρια!

Λίγοι οι Περιστεριώτες, υπέκυψαν στην ανωτερότητα της «Ένωσης» και έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι για 10η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις μαζί της στη διοργάνωση.

Πώς έπαιξε

Έκπληξη στην ενδεκάδα της ΑΕΚ (όσον αφορά στον σχηματισμό) επεφύλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός παρέταξε την ομάδα του με ένα ιδιόμορφο 3-5-2, οπισθοχωρώντας τον Μπακάκη στα στόπερ, δίνοντας ρόλο αριστερού μπακ-χαφ στον Μπακασέτα και φέρνοντας τον Μάνταλο ως «δεκάρι» πίσω από το επιθετικό δίδυμο Πόνσε-Λιβάγια. Το σχεδιάγραμμα που έδωσε η ΠΑΕ (αλλά εντέλει δεν ίσχυσε) παρουσίασε τη σύνθεση της «Ένωσης» ως εξής:

Το ματς

Με αυταπάρνηση και χαρακτήρα που θύμισε περσινή ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Χιμένεθ. Παρά τις σημαντικές απουσίες και την πίεση ότι επρόκειτο για ματς-τελικό, εμφανίστηκε αποφασισμένη στο γήπεδο. Επέβαλε τον ρυθμό της. Και πήρε γρήγορα αυτό που ήθελε. Αφού γλίτωσαν λοιπόν την ψυχρολουσία (σε φάουλ του Ουάρντα που παραλίγο να ξεγελάσει τον Μπάρκα) οι «κιτρινόμαυροι» ήλεγξαν το ματς. Προειδοποίησαν με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (όπου έβαλε το… χεράκι του και ο Θεοδωράκης). Και έκαναν άμεσα πράξη την απειλή τους.

Χάρη σε νέα «ομορφιά» του Εζεκιέλ Πόνσε! Τιμωρώντας τη μετωπική Ρισβάνη-Χατζηισαΐα στον αέρα, ο Αργεντινός «ζωγράφισε» με φανταστικό βολέ και διεύρυνε το προβάδισμα πρόκρισης της ΑΕΚ. Ανάγκασε λοιπόν τον Ατρόμητο να αναπροσαρμόσει γρήγορα τα σχέδια του. Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα… Γιατί οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που συνέχιζαν να απειλούν (με σουτ των Γκάλο-Πόνσε που έβγαλε ο Θεοδωράκης και βολέ του Σιμόες ενδιάμεσα που πέρασε άουτ).

Και κινδυνεύοντας μονάχα σε άστοχο σουτ του Κουλούρη και άλλο ένα του Μπρούνο που κόντραρε, θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει πρόωρα την υπόθεση: Αν το κοντινό πλασέ του Λιβάγια -έπειτα από καταπληκτική ενέργεια και γύρισμα του Γκάλο- δεν σταματούσε (κι αυτό) στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωράκη! Έτσι, η ΑΕΚ πήγε στ’ αποδυτήρια νιώθοντας αδικημένη από το σκορ και ο Ατρόμητος ικανοποιημένος που περιορίστηκε στο 1-0. Αν κι αυτό έμελε άμεσα να αλλάξει…


Γιατί μετά την ανάπαυλα (και έχοντας αλλάξει σχέδιο με την είσοδο του Κατράνη στη θέση του Χατζηισαΐα) ο Ατρόμητος θέλησε ν’ αντιδράσει. Απείλησε μ’ ένα φάουλ του Ουάρντα που μπλόκαρε ο Μπάρκας. Γρήγορα όμως είδε την πρόκριση να χλωμιάζει ακόμα περισσότερο: Όταν η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε νέα αδράνεια της άμυνάς του (έπειτα από δικό του πλάγιο άουτ) και ο Μάνταλος με τελείωμα αλά… Πόνσε σχόλασε ουσιαστικά τον γάμο. Γιατί η ομάδα του Κάναντι έδειξε να αποδέχεται έπειτα τη μοίρα της. Και στο επόμενο διάστημα πραγματικά έχασε την μπάλα.

Αφού λοιπόν το δοκάρι τη γλίτωσε για έκτη (!) φορά συνολικά στα φετινά παιχνίδια με την ΑΕΚ (σε νέο πλασέ του Μάνταλου) και ο Ενσικουλού απέτυχε να εκμεταλλευτεί κάκιστη έξοδο του Μπάρκα, ο Σιμόες απείλησε με τρίτο γκολ. Αυτό που του αρνήθηκε όμως ο Θεοδωράκης, το πέτυχε (ξανά) έπειτα από λίγο ο Μάνταλος: Κρύβοντας την μπάλα μαζί με τον Λιβάγια και εμφανίζοντάς τη μέσα σε αποθέωση στα δίχτυα!

Αυτό ήταν… Τα χαμόγελα είχαν επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν μετά από καιρό να ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Και η λήξη βρήκε τον κόσμο να τους αποθεώνει για την πρόκριση, που συνοδεύτηκε από την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς (81’ Σβάρνας), Μπακάκης, Σιμόες (75’ Κρίστισιτς), Άλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84’ Μπογέ), Πόνσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Μπούσης, Μπότος, Κλωναρίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης (69' Στρούγγης), Χατζηισαΐας (46’ Κατράνης), Ρισβάνης, Σάκιτς, Μπρούνο, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Ουάρντα (75’ Μανούσος), Ενσικουλού, Κουλούρης

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανδάς, Σανί, Νάτσος, Κωτσόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Φωτόπουλος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share