Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καλάθης: Η δήλωση που κανείς δεν περίμενε!

Σε ποιους θέλει να μοιάσει;

26 Φεβρουαρίου 2019 19:19
Καλάθης: Η δήλωση που κανείς δεν περίμενε!

Ο Νικ Καλάθης έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Euroleague, με κεντρικό θέμα συζήτησης τους Ζήση, Σπανούλη, Διαμαντίδη και Παπαλουκά!
Ποια η γνώμη του Καλάθη για τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ; Τί θαυμάζει σε αυτούς; Ποια στοιχεία θα ήθελε από τον καθένα;

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και είπε:

«Είναι τιμή να συμπεριλαμβάνομαι στην ίδια κατηγορία με τέτοιου είδους παίκτες. Ελπίζω να εκπληρώσω όσα έχουν κάνει κι εκείνοι στο παρκέ και να πάρω τίτλους. Ελπίζω να γίνω ο παίκτης που ήταν κι εκείνοι και να τους ξεπεράσω. Τους θαυμάζω όλους. Είναι σπουδαίοι άνθρωποι και έχουν εκπροσωπήσει πολύ καλά το ελληνικό μπάσκετ, εντός και εκτός παρκέ. Ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης ασχολούνται με ακαδημίες μπάσκετ πλέον, αλλά ο Ζήσης και ο Σπανούλης κάνουν επίσης πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ. Ως παίκτες, είναι από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών στην Ελλάδα, και πέρα από αυτό είναι ακόμη καλύτεροι άνθρωποι, βοηθούν τους άλλους και τους θαυμάζω για αυτό.

Άκουσα για τον Παπαλουκά όταν η Ελλάδα νίκησε τις ΗΠΑ. Ήταν το μεγάλο όνομα και η πρώτη φορά που άκουσα για εκείνον.

Έπαιξα μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη, όταν ήμουν 20 χρόνων, και μπόρεσα να τους μάθω καλύτερα. Έπαιξα με τον Νίκο Ζήση στν Εθνική Ομάδα για πολλά χρόνια τον έμαθα επίσης. Τους ξέρω πολύ καλά και μιλάω ακόμα και σήμερα με όλους.

Ήταν απίστευτο να παίζεις μαζί με τον Διαμαντίδη, γιατί δεν είναι καθόλου εγωιστής ως παίκτης. Δεν χρειαζόταν καν να σουτάρει την μπάλα για να καθοδηγήσει την ομάδα του. Όλοι αγαπούν να παίζουν μαζί του. Ήταν απίστευτος στην άμυνα και μπορούσε να "εξουδετερώσει" τον καλύτερο παίκτη κάθε ομάδας πολύ εύκολα. Έκανε δύσκολο για τον άλλο το σκοράρισμα, τόσο κοντά, όσο και μακριά από την μπάλα. Ήταν εξαιρετικός σε αυτό. Είχε μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι μου, επειδή έπαιζα μαζί του για πολλά χρόνια, έκανα προπονήσεις μαζί του κάθε μέρα. Σίγουρα με ενέπνευσε πολύ κι έμαθα πολλά από εκείνον.

Ο Ζήσης είναι πολύ υποτιμημένιος και νομίζω πως ο κόσμος δεν μιλά για εκείνον όπως θα έπρεπε. Έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του, είναι σοφός και πολύ έξυπνος. Ξέρει το παιχνίδι και κάνει πολλά για την ομάδα του ως ηγέτης. Εκτός παρκέ, είναι ένας απίστευτος τύπος, ευγενικός και όλοι λατρεύουν να είναι μαζί του. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εμπιστεύεσαι πάντα.

Ο Ζήσης και ο Σπανούλης μιλούν για το μπάσκετ 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα, και γι' αυτό προφανώς είναι κολλητοί. Μπορείς να μιλάς όλη την μέρα μαζί τους και εγώ το έκανα πολύ αυτό. Αγαπούν το παιχνίδι και κάθε είδος πρωταθλήματος: το ΝΒΑ, την Ευρώπη, το κολεγιακό... Τα ξέρουν όλα! Εξαρτάται από το είδος ανθρώπου που είσαι. Προφανώς μού αρέσει το μπάσκετ, επομένως είμαι πάντα δίπλα τους, συζητώ και ανταλλάσσω απόψεις για το ποιος είναι καλύτερος σε καθετί.

Ο Μπίλι είναι ένας απίστευτα σκληρά εργατικός παίκτης και ένας από τους πιο σκληρούς που έχω δει ποτέ. Η νοοτροπία του στο γήπεδο τού επιτρέπει να κάνει τόσα πολλά πράγματα, πάντα μπορείς να βασίζεσαι σε αυτόν, όταν χρειάζεσαι ένα μεγάλο σουτ. Ξέρει πώς να νικήσει και πώς να πάρει ένα παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο!

Ο Παπαλουκάς βοήθησε στο να αλλάξει η ιδέα του πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, όντας τόσο ψηλός και με καλό έλεγχο της μπάλας. Οι ικανότητές του στην πάσα ήταν οι καλύτερες που μπορούσες να δεις στο γήπεδο. Έβλεπε γήπεδο και έτρεχε την ομάδα, όπως λίγοι άλλοι. Έπαιξα εναντίον του αρκετές φορές και λάτρευα να βλέπω πόσο έξυπνος ήταν και πόσο γνώριζε το παιχνίδι.

Ήταν δύσκολα τη σεζόν 2009-10, ειδικά την πρώτη μου χρονιά, να με μαρκάρουν τόσο ο Σπανούλης, όσο κι ο Διαμαντίδης, αλλά κι ο Γιασικεβίτσιους. Είχαμε μια απίστευτη ομάδα κι ήταν δύσκολη η κάθε ημέρα στην προπόνηση. Με έκανε καλύτερο.

Από τον Ζήση θα επέλεγα τα σουτ από μέση απόσταση, μετά από ντρίπλα. Είναι ένας τους καλύτερους σουτέρ. Από τον Διαμαντίδη θα επέλεγα την αμυντική ικανότητα, δυσκόλευε τον οποιονδήποτε. Από τον Παπαλουκά την ικανότητα στις πάσες και από τον Σπανούλη τα μεγάλα σουτ, φυσικά».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share