Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-0

Χαμένη ευκαιρία για την Λίβερπουλ!

24 Φεβρουαρίου 2019 21:31
Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-0

Μπορεί σε ένα ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ το επιθυμητό αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες να είναι η νίκη, αλλά στο φετινό αν κάποια έχει δικαίωμα να χαμογελάει αυτή είναι του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, παρά το τελικό 0-0, που είναι και το πρώτο μεταξύ των δύο στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που δεν υπολόγιζαν τους Μάτιτς, Μαρσιάλ πριν από την αναμέτρηση και προχώρησαν σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του πρώτου(!) ημιχρόνου, κατάφεραν να αφοπλίσουν πλήρως τη φετινή ποδοσφαιρική μηχανή του Γιούργκεν Κλοπ, στερώντας τους μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αποδράσουν με τη νίκη από την έδρα της μεγάλης της αντιπάλου.

Μάλιστα, οι περισσότερες από τις πολύ λίγες ευκαιρίες του αγώνα άνηκαν στους γηπεδούχους, με τη Λίβερπουλ να συμβιβάζεται τελικά με τον βαθμό και να παραμένει στην 1η θέση, αλλά πλέον με μόλις έναν βαθμό πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς

Λίγα πράγματα μπορούν να γραφτούν για το παιχνίδι σε αγωνιστικό επίπεδο σε ό,τι αφορά το πρώτο ημίχρονο, αφού κατά κύριο λόγο υπήρχαν συνεχείς διακοπές και πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές, οι τρεις για τη Γιουνάιτεντ, μία για τη Λίβερπουλ. Μέχρι το 20', η Λίβερπουλ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και μονοπωλούσε στην κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι εκεί...

Η Γιουνάιτεντ ήταν διαβασμένη, οι Μανέ και Σαλάχ σε κακή κατάσταση και το 0-0 έμενε απόλυτα φυσιολογικά. Από εκείνο το λεπτό και μετά όμως, οι παίκτες των γηπεδούχων άρχισαν να πέφτουν κάτω ένας-ένας με προβλήματα τραυματισμών. Την αρχή έκανε στο 21' ο Ερέρα που αντικαταστάθηκε από τον πιτσιρικά, τον Περέιρα, στο 25' αποχώρησε με πρόβλημα και ο Μάτα, με τον Λίνγκαρντ (που είχε κάνει μόλις μία προπόνηση) να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 43' με τον Λίνγκαρντ να γίνεται με τη σειρά του αλλαγή, με τον Σάντσες να τον αντικαθιστά. Βέβαια, στο μεταξύ έκανε μία και η Λίβερπουλ, με τον Φιρμίνο στο 31' να αποχωρεί και τον Στάριτζ να παίρνει τη θέση του.

Σε ό,τι αφορά την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, αυτή προήλθε από τη Γιουνάιτεντ, με τον Λίνγκαρντ στο 40' να επιλέγει να μην πλασάρει, αλλά να ξεπεράσει τον Άλισον από την εκπληκτική ασίστ του Λουκάκου, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το μοτίβο ήταν συγκεκριμένο και μάλλον αναμενόμενο από το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ πρότασσε ψυχή και μετά οποιοδήποτε σχέδιο τακτικής και η Λίβερπουλ είχε πλέον «υποχρέωση» να κυνηγήσει τη νίκη, αφού είχε πράγματι μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη. Παρ' όλα αυτά, σε ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτες της Λίβερπουλ δημιούργησαν μόλις μία καλή κλασική ευκαιρία κι αυτή όχι μέσω καθαρής ροής παιχνιδιού, αλλά από στατική φάση, όταν ο Βαϊνάλντουμ στο 70' πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Μίλνερ, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Όσο για τη Γιουνάιτεντ, ναι μεν κατάφερε να κατάφερε να παραβιάσει μέσω... Μάτιπ την εστία του Άλισον, αλλά το γκολ δεν μέτρησε -ορθώς- ποτέ, καθώς ο Σμόλινγκ από τον οποίο αρχίζει η φάση άρχισε τη φάση από θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιάνγκ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Ερέρα (21’ Περέιρα), Πογκμπά, Μάτα (25’ Λίνγκαρντ, 43’ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ, Λουκάκου

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Μίλνερ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (72’ Σακίρι), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (80’ Οριγκί), Φιρμίνο (31’ Στάριτζ)

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share