Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Ξάνθη - Λεβαδειακός 0-1

Επτάψυχος!

24 Φεβρουαρίου 2019 17:38
Super League: Ξάνθη - Λεβαδειακός 0-1

Super League: Κόντρα στα προγνωστικά και κόντρα σε ένα ακόμα ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Ξάνθης, ο Λεβαδειακός πήρε στο 93' νίκη χρυσάφι επιβεβαιώνοντας ότι ο... Κομπότης είναι εφτάψυχος και δεν... πρόκειται να πέσει εύκολα!

Οι γηπεδούχοι έχοντας κερδίσει για τελευταία φορά τον Ατρόμητο στις 20 Ιανουαρίου (μετρώντας έκτοτε τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα) κατέβηκαν στο γήπεδο γνωρίζοντας πως θα παίξουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στη διεκδίκηση μιας θέσης μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός έπειτα από την σημαντική βελτίωση της εικόνας του επί των ημερών του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο, απέκτησε δυνατό σφυγμό και πήγε στα Πηγάδια για έναν ακόμα «τελικό» στο «Survivor» του πρωταθλήματος.

Σημειωτέων πως το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 23ο λεπτό, όπου είχε διακοπεί το Σάββατο (23/2) εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και έπειτα από αδικαιολογήτως καθυστερημένη απόφαση του ρέφερι Γιάννη Παπαδόπουλου να στείλει εξ αρχής τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και να μην ξεκινήσει το ματς.

Οι καιρικές συνθήκες υπήρξαν πιο ήπιες την Κυριακή (24/2) οι άνεμοι χαμηλώσαν κι αυτό επέτρεψε την επανέναρξη της αναμέτρησης από το σημείο στο οποίο είχε διακοπεί.

Το α΄ημίχρονο κύλησε χωρίς την κλασική ευκαιρία στις καλές στιγμές των δύο ομάδων.

Η Ξάνθη υπήρξε πιο δραστήρια και είχε τις περισσότερες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή. Με κινητήριο μοχλό τον δραστήριο Τζουρίτσκοβιτς οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός έδειχνε να έχει ως βασική επιδίωξη την διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα. Η μοναδική αξιόλογη φάση των Βοιωτών στην περιοχή της Ξάνθης στα πρώτα 45 λεπτά, ήταν ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς στο 3΄.

Οι γηπεδούχοι είχαν την «χρυσή» ευκαιρία να προηγηθούν στο 48΄ωστόσο ο Τζουρίτσκοβιτς απέτυχε σε δεύτερο χρόνο (η πρώτη εκτέλεση που βρήκε στόχο δεν μέτρησε, αφού ο ρέφερι έδειξε επανάληψη) να κερδίσει από εκτέλεση πέναλτι τον Μπάγιτς.

Οι φιλοξενούμενοι στην καλύτερη τους στιγμή στο παιχνίδι καρδιοχτύπησαν τους Θρακιώτες με τον Κονέ στο 56΄, δείχνοντας την διάθεση να βγάλουν πιο επιθετικούς προσανατολισμούς. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 60΄με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κάκιστο και να συνεχιστεί στο ίδιο τέμπο μέχρι το φινάλε.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως θα κλείσει το ματς ισόπαλο (0-0) ο Φώτης Ιωαννίδης χρυσή αλλάγή του Νίκου Καραγεωργίου εκτέλεσε την Ξάνθη και έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στο Λεβαδειακό με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share