Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Δυστυχώς η Μίλαν ήταν η τελευταία υπέρβαση για τον Ολυμπιακό!

Ήττα και αποκλεισμός στο Κίεβο!

21 Φεβρουαρίου 2019 23:56
Europa League: Δυστυχώς η Μίλαν ήταν η τελευταία υπέρβαση για τον Ολυμπιακό!

Europa League: Την ήττα με 1-0 από την Ντιναμό στο Κίεβο γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε στην υπέρβαση με την Μίλαν για την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να παρουσιαστεί αποφασισμένος και προσηλωμένος στον στόχο του όπως απαιτείται σε ένα τόσο κρίσιμο και οριακό παιχνίδι, στο οποίο δεν πήγε με προίκα ένα θετικό (όχι βεβαίως και απαγορευτικό) σκορ από τον πρώτο αγώνα. Η συγκέντρωση δεν υπήρξε με το «καλημέρα», με τους Ουκρανούς να πιάνουν στον ύπνο τους παίκτες του Μαρτίνς με επικίνδυνη αντεπίθεση, που έγινε για τον Σαπαρένκο, αλλά κατάλαβε τη φάση ο Σα, βγήκε από το πεδίο δράσης του και έδιωξε την ύστατη στιγμή σε πλάγιο.

Στη συνέχεια, πάντως, μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Πειραιά, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και μέχρι να δεχθεί το τέρμα κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους. Γενικότερα, ήταν θετικό το πρόσημο, το… πήγαινε καλά (όπως λέμε) το ματς, δεδομένου ότι ήταν και εκτός έδρας και υπό δύσκολες συνθήκες, είχε χημεία στο παιχνίδι του. Δύο καλές-καρμπόν επιθέσεις (έπειτα από ακίνδυνο σουτ του Χασάν εκτός περιοχής στο 7’) με Ποντένσε-Τσιμίκα (11’ και 16’), από τις οποίες θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο. Ωστόσο, η καλύτερη του στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν ξεκάθαρα αυτή του 30ου λεπτού για τους φιλοξενούμενους. Αντεπίθεση με ωραία κυκλοφορία της μπάλας με Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Ποντένσε, ο Πορτογάλος ήταν… αέρινος, αλλά και πάλι όταν πάτησε περιοχή… μπλόκαρε.

Σε αυτό το διάστημα δεν είχε ανησυχήσει πίσω ο Ολυμπιακός, παρά τη νευρικότητα που έβγαλε σε κάποιες (ελάχιστες) περιπτώσεις ο Σισέ. Μια επίσκεψη… διαρκείας στην περιοχή του, ήταν αρκετή για να πληγώσει τον Ολυμπιακό. Το διώξιμο με τακουνάκι του Τοροσίδη στο ξεκίνημα δεν ήταν αρκετό, ο Μεριά δεν βγήκε αποφασιστικά σε δύο περιπτώσεις και αφού η χημεία των δύο στόπερ δεν ήταν ενδεδειγμένη και πάλι, ο Σολ με προβολή άνοιξε το σκορ. Μέχρι την ανάπαυλα έπεσε η απόδοση των «ερυθρόλευκων», η ψυχολογία τους δεν ήταν στα ίδια επίπεδα, ως αποτέλεσμα του γκολ που δέχθηκε και λίγο έλειψε να δεχθεί δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα από τα’ αριστερά, ο Σολ ξέφυγε από την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Σα του έκλεισε το πεδίο προτού του πει «όχι».

Ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα του επιθετικά αμέσως μετά την ανάπαυλα, βάζοντας τον Γιώργο Μασούρα αντί του Ντίας, που υπενθυμίζεται ότι είχε πετύχει πανέμορφο γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου δεν άργησε να δηλώσει «παρών». Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αναγκαστικά πιο μπροστά. Τοροσίδης-Ποντένσε συνεργάστηκαν αρμονικά από τα δεξιά, ο διεθνής μπακ έκανε τη σέντρα για τον Μασούρα που βρέθηκε σε θέση βολής και αμαρκάριστός, αλλά αστόχησε, ρίχνοντας στα… σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, ήταν αναγκασμένος να πάρει πιο πολλά ρίσκα η ομάδα του Μαρτίνς, αλλά όσες φορές επιδίωξε να ανοιχτεί σε αυτό το διάστημα, το διάβασε κατευθείαν η Ντιναμό και τον βρήκε ευάλωτο πίσω, δίχως να φτιάξει μεγάλη ευκαιρία.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share