Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου 0-0!

Ραντεβού στο Μόναχο!

20 Φεβρουαρίου 2019 00:03
Champions League: Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου 0-0!

Champions League: Με εξαιρετική αμυντική προσήλωση η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Λίβερπουλ, πήρε την «λευκή» ισοπαλία στο «Άνφιλντ» (0-0), που της δίνει τον πρώτο λόγο για την ρεβάνς του Μονάχου.

Όταν κάτω από τις δύο εστίες κάθονται ο Άλισον Μπέκερ και ο Μάνουελ Νόιερ -πιθανώς οι δύο καλύτεροι τερματοφύλακας στον κόσμο- τότε είσαι συνειδητοποιημένος ότι πολλά γκολ δεν πρόκειται να δεις.

Όταν μάλιστα η Μπάγερν παρατάσσεται με πρώτο σκοπό να μην δεχθεί γκολ και η Λίβερπουλ έχει μπροστά της ματς 30ετίας την Κυριακή απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε το σενάριο με τα λίγα γκολ είναι ακόμα πιο πιθανό.

Σε 90 λεπτά, όλες κι όλες τρεις τελικές πήγαν προς την εστία (κι άλλες 22 εκτός). Ένα… τζούφιο πλασέ του Σαλάχ στο ξεκίνημα, ένα παραλίγο αυτογκόλ του Ματίπ λίγα λεπτά αργότερα και μία κεφαλιά του Μανέ προς το τέλος που έβγαλε ο Νόιερ. Πως να μπει γκολ;

Ήταν λοιπόν τόσο μάπα το καρπούζι στην «λευκή» ισοπαλία του «Άνφιλντ»; Όχι! Ειδικά στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε διαβολεμένο ρυθμό, εκατέρωθεν φάσεις στο επιθετικό τρανζίσιον, με τους «κόκκινους» να πιάνουν δαιμονιώδη ρυθμό στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, όπου σπατάλησαν 6 ευκαιρίες (κυρίως λόγω της αστοχίας του Μανέ) και τους Βαυαρούς να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Όσο περνούσε η ώρα, ο συμβιβασμός έμοιαζε όλο και πιο λογικός. Η Μπάγερν κατάλαβε στην επανάληψη πως πρέπει να αμυνθεί, ήταν συμπαγής, έπαιξε σε πολύ χαμηλά μέτρα και με ντουμπλαρίσματα παντού κατάφερε να μην δεχθεί ούτε μία επικίνδυνη φάση. Στην πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να βγει με αξιώσεις στην κόντρα.

Το πλάνο του Κόβατς έδειχνε ότι το 0-0 ήταν αυτό που ήθελε να πάρει από το παιχνίδι. Το 0-0 που είναι η καλύτερη εντός έδρας ισοπαλία που υπάρχει για κάθε γηπεδούχο.

Ένας συμβιβασσμός χωρίς κανέναν απολύτως χαμένο...

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ρόμπετσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (76' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Οριζί).

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Χάμες (88' Ρενάτο Σάντσες), Γκνάμπρι (91' Ραφίνια), Κομάν (81' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share