Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρατσιστική επίθεση στον Κιλιάν Εμπαμπέ! - Στο πλευρό του όλη η Γαλλία!

Συνθήματα στο μετρό!

19 Φεβρουαρίου 2019 14:55
Ρατσιστική επίθεση στον Κιλιάν Εμπαμπέ! - Στο πλευρό του όλη η Γαλλία!

Σάλος έχει προκληθεί στο Παρίσι και στη Γαλλία από την ρατσιστική επίθεση στον Κιλιάν Εμπαμπέ.

Όπως έγινε γνωστό, μία σειρά από συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο εναντίον του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν, του οποίου η μητέρα είναι από την Αλγερία και ο πατέρας από το Καμερούν, εμφανίστηκαν στο μετρό του Παρισιού.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει όλη τη Γαλλία στο πλευρό του. Δίχως αμφιβολία, στα 20 του χρόνια, αποτελεί σήμερα μία από τις εξαιρετικές αθλητικές εικόνες της χώρας, ιδιαίτερα αγαπητή, αφού ήταν ανάμεσα σε εκείνους που οδήγησαν την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί δυσάρεστες ρατσιστικές επιθέσεις και αυτό δείχνει πως η ακροδεξία έχει αυξηθεί σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Ο ρατσισμός υπάρχει και στο Παρίσι, με ανθρώπους να μη δέχονται τη διαφορετικότητα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο γενικός εισαγγελέας, έλαβε γνώση για το περιστατικό, το οποίο έχει ήδη ερευνηθεί για «δημόσια προσβολή» και φαίνεται να προκλήθηκε από μία νεο – φασιστική ομάδα. «Εκείνοι που το έκαναν δεν επιτέθηκαν μόνο στον Εμπαμπέ, αλλά επιτέθηκαν σε όλη τη Γαλλία. Πρόκειται για μια επίθεση στη διαφορετικότητα και την εικόνα της χώρας», ανέφερε η εταιρεία που έχει τη διαχείριση των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), έχοντας ήδη διαθέσει το υλικό από τις κάμερες για να εντοπιστούν οι δράστες.

Το περιστατικό καταδίκασαν διάφοροι σύλλογοι, μεταξύ των οποίων ο SOS Ρατσισμός και η Διεθνής Ένωση κατά του Ρατσισμού (LIR). Σε κοινή δήλωσή τους, κατήγγειλαν ότι «όταν ένας πολίτης δέχεται επίθεση για το χρώμα του δέρματός του, όλη η Δημοκρατία δέχεται επίθεση» και τόνισαν ότι «ο Κίλιαν είναι ένα παράδειγμα που μας κάνει υπερήφανους». Τα ρατσιστικά συνθήματα καταδίκασε επίσης και η ένωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γαλλία (LFP).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share