Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 1-5!

Και πως να το χάσει;

18 Φεβρουαρίου 2019 21:27
Super League: Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 1-5!

Super League: Η... ασπρόμαυρη ταξιαρχία παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου και στη Ριζούπολη και απέδειξε ξανά ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο! Πέντε γκολ (1-5), μαγική μπάλα και τίποτα δεν σταματά τον ΠΑΟΚ στο δρόμο για τον τίτλο.

Και ποιος να τον σταματήσει; Ο ΠΑΟΚ «ξεμπέρδεψε» με τα ντέρμπι, άνοιξε την διαφορά στους εννέα βαθμούς και κάνει περίπατο με φόντο το πρωτάθλημα. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον άκρως αποτελεσματικό Δικέφαλο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης που αναζητεί ανεπιτυχώς... σφυγμούς ζωής.

Με το «καλησπέρα» του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ απέκτησε μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης αέρα δύο τερμάτων, μετατρέποντας το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Ομάδα που κερδίζει, αλλάζει, σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος συγκριτικά με το ντέρμπι της Τούμπας, αποφάσισε να ρίξει τον Ολιβέιρα δίπλα στον Μαουρίσιο, να επαναφέρει τον Πέλκα στον άξονα και να μετατοπίσει τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά.

Επιλογές που κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος άκρως πετυχημένες καθώς ο Πέλκας μόλις στο 4', εκμεταλλευόμενος μια σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, νίκησε με κεφαλιά τον Χουάντερσον για το 1-0. Τη σκυτάλη πήρε ο Ολιβέιρα, ανοίγοντας λογαριασμό στα γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο για το 2-0. Στο 9΄, ο Πορτογάλος έφερε τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Απόλλωνα Σμύρνης.

Λίγο μετά την συμπλήρωση του ημίωρου, ήταν η σειρά του Μπίσεσβαρ να «μιλήσει», με τον Ολλανδό μεσοπιθετικό να δέχεται τη μπάλα μετά από εξαιρετική κίνηση του Λημνιού, πλασάροντας εύστοχα για το 3-0 στο «Γεώργιος Καμάρας». Μάταια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσα από «εκλάμψεις» να μπουν στο παιχνίδι, ωστόσο, ο καταιγιστικός ΠΑΟΚ δεν άφηνε κανένα περιθώριο.

Στο β΄ημίχρονο, ο Μπάμπης Τεννές προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, είδε την ομάδα του να μειώνει σε 3-1 με τον Ντούρσο, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Πασχαλάκη. Άμεσα επενέβη από τον πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος εντόπισε σημάδια... χαλάρωσης από τους παίκτες του και θέλοντας να δώσει ακόμη μια πιο επιθετική πνοή στην ομάδα του, έριξε μέσα και τον Σφιντέρσκι.

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, ο Πολωνός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πλάσαρε με το αριστερό τον Χουάντερσον, διαμορφώνοντας το 4-1 στην Ριζούπολη. Ο Σφιντέρσκι -ωστόσο- βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Ενρίκε, ο οποίος μιμήθηκε τον συμπαίκτη του και μετρώντας μόλις λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ στο 88' για το 5-1, με τη μπάλα να κοντράρει στον Βαφέα και να... ξεγελά τον Χουάντερσον.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη παιχνίδι αήττητο και με τα... φρένα σπασμένα για τον τίτλο της χρονιάς. Όσο για τον Απόλλωνα Σμύρνης; Όσο χάνει, χάνεται...

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share