Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σήκωσε το Παγκόσμιο η ΑΕΚ!

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της FIBA!

18 Φεβρουαρίου 2019 08:16
Σήκωσε το Παγκόσμιο η ΑΕΚ!

Πήγε, χόρεψε τανγκό τους Αργεντίνους, φλαμένγκο τους Βραζιλιάνους στον τελικό και σήκωσε το... τρίτο τρόπαιο μέσα σε ένα χρόνο! Η ΑΕΚ έκανε δικό της και το Διηπειρωτικό με το επιβλητικό 86-70.

Ήταν... Βασίλισσα και στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Έναν χρόνο μετά τον πρώτο τίτλο που κατέκτησε επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου (Κύπελλο Ελλάδος) η ΑΕΚ πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στην συλλογή της. Ένα τρόπαιο παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς κατέκτησε το Intercontinental Cup με τρόπο... εμφατικό.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν τον πλήρη έλεγχο της κατάσταση και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί το προβάδισμά τους. Η Ένωση έφερε στα μέτρα της το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, έφρασε τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους 20 πόντους (82-59, 36') και κατέκτησε το τρόπαιο, επιβεβαιώνοντας πως επέστρεψε εμφατικά στο προσκήνιο.

Κι όλα αυτά, με τον Λούκα Μπάνκι να βλέπει τους Τζόρνταν Θίοντορ, Γιόνας Ματσιούλις και Ντελρόι Τζέιμς να οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα, σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες της Ένωσης περιόρισαν σημαντικά τη δράση των παικτών της Φλαμένγκο στα τρίποντα.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share