Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: ΠΑΣ Γιάννενα - Ατρόμητος 0-2!

ΠΑΣας στα Γιάννενα ο Ατρόμητος!

16 Φεβρουαρίου 2019 21:47
Super League: ΠΑΣ Γιάννενα - Ατρόμητος 0-2!

Super League: «Σίφουνας» ο Ατρόμητος στα Γιάννενα. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι με πρωταγωνιστές τους Κουλούρη, Ουάρντα, Μέγερι επικράτησε (2-0) του ΠΑΣ και κινείται σταθερά σε (ευρωπαϊκή) τροχιά. – Σε δύσκολη θέση παραμένουν οι Ηπειρώτες.

Με ανεβασμένο ηθικό παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι έπειτα από την σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού την προηγούμενη αγωνιστική και με ξεκάθαρο στόχο, μία ακόμα εντός έδρας νίκη, προκειμένου να αναρριχηθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος κατέβηκε σε μια…αφιλόξενη για αυτόν έδρα, δεδομένου πως είχε να θυμάται πως η τελευταία νίκη του στους «Ζωσιμάδες» σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι Περιστεριώτες προέρχονταν από τη νίκη επί του Λεβαδειακού και ήθελαν ένα ακόμα «τρίποντο» για να εδραιωθούν στην πεντάδα της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στην πρώτη καλή στιγμή τους στο παιχνίδι στο 12΄ να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του ΠΑΣ, με πρωταγωνιστή τον συνήθη – ύποπτο, Ευθύμη Κουλούρη.

Ο διεθνής επιθετικός επιβεβαίωσε την «ερωτική σχέση» που έχει αναπτύξει με τα δίχτυα (γράφοντας στο κοντέρ το γκολ νούμερο – 15 στη φετινή Super League) κάτι που δεν είχαν στο μυαλό τους οι αμυντικοί του ΠΑΣ, αδράνησαν στο μαρκάρισμά του και το πλήρωσαν με… σκληρό νόμισμα.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με δύο καλές ευκαιρίες (Κάστρο 20΄- Μάνος 21΄) ωστόσο ο Μέγερι έδειξε την κλάση του φώναξε και στις δύο περιπτώσεις «παρών» και τους στέρησε το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης.

Το παιχνίδι κυλούσε καλό τέμπο ήταν ανοιχτό και ο Κουλούρης θα μπορούσε να δώσει…αέρα δύο τερμάτων στον Ατρόμητο στο 29΄, ωστόσο το πλασέ του από πλεονεκτική θέση υπήρξε τελείως άστοχο.

Η άμυνα του ΠΑΣ έδειχνε να…μπάζει πολλά νερά και να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, τόσο στις πτέρυγες, όσο και στον κεντρικό άξονα.

Επιθετικά οι γηπεδούχοι δεν ήταν κακοί, είχαν τις στιγμές τους, ωστόσο κάθε φορά που βρέθηκαν απέναντι από τον Μέγερι, ο Ούγγρος κίπερ κατέβασε τα ρολά, όπως έκανε και στις καθυστερήσεις του α΄ημιχρόνου με τον Μάνο να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα.

Με το «καλησπέρα» στο β΄ημίχρονο ο Ατρόμητος βρήκε δεύτερο γκολ στο 50΄. Μπορεί αυτό να το σημείωσε ο Ουάρντα (το πρώτο του στη δεύτερη θητεία του στο Περιστέρι) ωστόσο όλα τα…λεφτά ήταν η ασίστ του Χατζηισαϊα και λίγο μετά ο πανηγυρισμός του «Φαραώ» στην αγκαλιά και στα πόδια (!) του προπονητή του.

Οι Περιστεριώτες απέκτησαν…αέρα δύο τερμάτων και συγχρόνως τα πόδια των παικτών του ΠΑΣ έμοιαζε πλέον να…ζυγίζουν πολλά κιλά αφού είχαν μπροστά τους έναν «Γολγοθά» για να επιστρέψουν στο παιχνίδι, το οποίο απέκτησε ένα καθαρό διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο διάστημα, με τον Ατρόμητο να χάνει κι άλλες ευκαιρίες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Με το «τρίποντο» που…ψάρεψε στη λίμνη των Ιωαννίνων ο Ατρόμητος έφτασε τους 39 βαθμούς και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την ΑΕΚ (40β.) και την τρίτη θέση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού, δεν τα κατάφερε και κόντρα στο καλοκουρδισμένο σύνολο του Κάναντι, «κόλλησε» στους 20 βαθμούς και βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, με τα καρδιοχτύπια της παραμονής να είναι πολλά και έντονα.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share