Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυπελλούχος Ελλάδος η Βουλιαγμένη: Αποκαθήλωση για Ολυμπιακό!

Άξια!

16 Φεβρουαρίου 2019 15:37
Κυπελλούχος Ελλάδος η Βουλιαγμένη: Αποκαθήλωση για Ολυμπιακό!

Η Βουλιαγμένη είναι η Κυπελλούχος Ελλάδος στο πόλο γυναικών για το 2019. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου επικράτησαν 10-8 του Ολυμπιακού στο μεγάλο τελικού του final-4 που έγινε στη Χίο και έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του θεσμού. Πρόκειται για το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της Βουλιαγμένης αλλά και το δεύτερο τρόπαιο για την ομάδα μετά το 2013 όταν και είχε πάρει το πρωτάθλημα.

Καθοριστική η παρουσία της Άσλεϊ Τζόνσον η τερματοφύλακας της ομάδας του Λαιμού η οποία είχε κατεβάσει... ρολά στην εστία της, την στιγμή που οι συμπαίτριές της Χυδηριώτη και Νινού σκόραραν από τρία τέρματα. Για τον Ολυμπιακό οι Έγκενς και Αβραμίδου πέτυχαν δύο γκολ.

Η Βουλιαγμένη είχε το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τις ερυθρόλευκες να μειώνουν και κάποιες στιγμές να ισοφαρίζουν. Κάτι τέτοιο έγινε αρχικά στο 2-2 στην αρχή του πρώτου 8λέπτου και στη συνέχεια στο 3-3 στο τέλος της.

Η Βουλιαγμένη πήρε διαφορά δύο τερμάτων στο δεύτερο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να κάνει το 4-4 και λίγο αργότερα στο 5-5.

Από το σημείο αυτό, στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου η Βουλιαγμένη πέρασε μπροστά στο σκορ, αυξάνοντας τη διαφορά των τερμάτων μέχρι και τα τρία τέρματα στο 10-7 λίγο πριν το τέλος, και το τέρμα της Αβραμίδου που διαμόρφωσε το τελικό 10-8.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 2-3, 2-3

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Χ. Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νινού 3, Πάτρα, Κωτσια, Β. Διαμαντοπούλου, Ράνι 2, Μαστροκαλου, Κοτσιωνη

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share