Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Με το ένα πόδι στους 16 η βασίλισσα!

13 Φεβρουαρίου 2019 23:59
Champions League: Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Champions League: Ο Άγιαξ στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η μπαρουτοκαπνισμένη και κυνική «βασίλισσα» με δύο γκολ από Μπενζεμά (60’) και Μάρκο Ασένσιο (87’), απέδρασε από το Άμστερνταμ με το 1-2 επί του Αίαντα που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ζίγες.

Είναι το απόλυτο success story της Ρεάλ Μαδρίτης. Το αντίθετο της συνηθισμένης τακτικής της να αγοράζει έτοιμους galacticos. Τον έκλεισε 10 μέρες μετά το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Φλαμένγκο και δεν δίστασε να δώσει 46 εκατομμύρια ευρώ (το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό για Βραζιλιάνο μετά τον Νεϊμάρ) για έναν 17χρονο που ίσως να έβγαινε, ίσως και να μην έβγαινε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης περίμενε τον Βινίσιους μέχρι το καλοκαίρι ώστε να ενηλικιωθεί και να μετακομίσει στην ισπανική πρωτεύουσα και τον έριξε σιγά - σιγά στα βαθιά, δίχως να τον κάψει.

Ο γεννηθείς το 2000 (!) Βινίσιους Τζούνιορ έδειξε τα πρώτα εντυπωσιακά δείγματα γραφής στο πρόσφατο clasico κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, μα το άστρο του έλαμψε εκτυφλωτικά στο Άμστερνταμ.

Την ώρα που ο Άγιαξ έκανε ένα εκκωφαντικό πρώτο ημίχρονο (11-4 τελικές) και σφυροκοπούσε την «βασίλισσα», έχοντας κι ένα ακυρωθέν γκολ (μέσω VAR) του Ταλιαφίκο, ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να θυμίσει λίγο Νεϊμάρ.

Με μία καταπληκτική κούρσα από τα αριστερά, σέρβιρε το 0-1 στον Μπενζεμά (60’) και η παμπόνηρη «βασίλισσα» είχε κάνει την μισή δουλειά πρόκρισης.

Τα μωρά του Άιαντα (6 παίκτες της ενδεκάδας είχαν ηλικία από 19 έως 22) δεν μάσησαν, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ζίγες (75’), όμως ξέχασαν κάτι βασικό. Πως απέναντι τους είχαν την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν συγχωρεί τους νεανικούς ενθουσιασμούς.

Την ώρα που οι ασυμβίβαστοι με την ισοπαλία Ολλανδοί βγήκαν μαζικά μπροστά για το νικητήριο γκολ, οι Μαδριλένοι μυρίστηκαν την ευκαιρία και τελείωσαν την δουλειά.

Ο Καρβαχάλ είδε το κενό, ο Ονανά έκανε έξοδο… Μεσολογγίου και ο Μάρκο Ασένσιο σε κενή εστία έδωσε την χαριστική βολή τρία λεπτά πριν το τέλος (1-2).

Σκληρό μάθημα, αλλά μάθημα. Έτσι γίνονται οι δουλειές σε αυτό το επίπεδο…

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share