Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φαρσοκωμωδία στο ΟΑΚΑ: Με το "έτσι θέλω" αποχώρησε ο Ολυμπιακός! Στον τελικό ο Παναθηναϊκός με ένα... ημίχρονο!

Στον τελικό οι πράσινοι απέναντι στον ΠΑΟΚ - Με τιμωρία μαμούθ κινδυνεύει ο Ολυμπιακός!

13 Φεβρουαρίου 2019 23:14
Φαρσοκωμωδία στο ΟΑΚΑ: Με το

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε πριν την ώρα του, καθώς στην ανάπαυλα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενημέρωσαν τους διαιτητές ότι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο δεύτερο ημίχρονο.

Στον Ολυμπιακό δήλωναν εξοργισμένοι με τη διαιτησία του αγώνα, καθώς είχαν χρεωθεί με 12 φάουλ ενώ ο ΠΑΟ είχε μόλις πέντε και έτσι σε συνεννόηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους αποφάσισαν να μην αγωνιστούν.

Μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έδωσαν οι διαιτητές για την επανεμφάνιση της ομάδας, οι ερυθρόλευκοι μέσω του επίσημου λογαριασμού του συλλόγου στο twitter επιβεβαίωσαν την απόφαση τους να μην αγωνιστούν, δηλώνοντας ότι η αποστολή είχε αποχωρήσει ήδη από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ωστόσο στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός αποχώρησε λίγο πριν τις 22:00, καθώς παρά τη διακοπή του αγώνα οι αθλητές του που βγήκαν από κλήρωση έπρεπε να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ, ενώ ούτως ή άλλως η Αστυνομία κράτησε την αποστολή στα αποδυτήρια μέχρις ότου αποχωρήσει η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών.

Δείτε το βίντεο από την αποχώρηση των ερυθρόλευκων

Χρήστος Σταυρόπουλος: «Η Πολιτεία να καθαρίσει τη βρωμιά»
Ο Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος μίλησε για την απόφαση της ομάδας να μην συνεχίσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει τέλος στην κωμωδία.

«Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης. Τα έχουμε πει, κάναμε προσπάθειες αλλά αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει. Έπρεπε να φύγουμε και πιο πριν στο παιχνίδι. Αλλά τέλος. Πρέπει να δώσουμε τέλος στην κωμωδία. Πρέπει η πολιτεία να πάρει τα μέτρα της για να καθαρίσει η βρωμιά», ανέφερε αρχικά ο γενικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων», προτού σχολιάσει την δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπολου, λέγοντας: «Μάλλον αυτό εύχεται, να φύγουν οι Αγγελόπουλοι».

Γιαννακόπουλος: Άφησε στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού - Επίθεση στους Αγγελόπουλους
Μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην αγωνιστεί στο β' ημίχρονο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ άφησε ένα κόκκινο στρινγκ στον πάγκο των ερυθρόλευκων! «Όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα. Έχουν απλήρωτους παίκτες. Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Οι Αγγελόπουλοι θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Και εμείς έχουμε χάσει αλλά δεν φεύγουμε από το γήπεδο», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατευθύνθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού όπου άφησε ένα κόκκινο στρινγκ!

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνος
Λίγο μετά τις 21:30 οι τρεις διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνος το οποίο αναφέρει:

«Πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί του Παναθηναϊκού άναψαν 10 πυρσούς.

Ο αγώνας διεκόπη σε βάρος της ομάδας Β' (Ολυμπιακός) γιατί δε εμφανίστηκε στην έναρξη του Β' ημιχρόνου.
Χορηγήθηκε προθεσμία 15 λεπτών μετά το πέρας της οποίας έκλεισε οριστικά το φύλλο αγώνος.

Το σκορ στο σημείο της διακοπής ήταν 40-25.

Ακολουθεί έκθεση των διαιτητών».

Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός
Η απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από τον ημιτελικό θα του επιφέρει ποινή ενός έως και 6 βαθμών στη βαθμολογία.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς λόγο από αγώνα, η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός ή δύο βαθμών (όπως φαίνεται στη φωτό).
Παρότι πρόκειται για διοργάνωση Κυπέλλου (ΕΟΚ), ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί στο πρωτάθλημα (Basket League).

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης βαθμών κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν τους απασχολεί.

Αν τώρα οι Πειραιώτες τιμωρηθούν με βάση το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ (η φωτό που ακολουθεί) τότε κινδυνεύουν ακόμη και με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών.
Πιτίνο: «Πρώτη φορά το ζω αυτό σε 42 χρόνια προπονητικής»
Ο Ρικ Πιτίνο ανέφερε πως σέβεται απόλυτα το προπονητικό τιμ και τους παίκτες των ερυθρολεύκων, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την αποχώρηση τους

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο στην κάμερα της ΕΡΤ

«Βάλαμε πολλά lay ups. Παίξαμε την άμυνα που ειχαμε παίξει όλη τη χρονιά. Εκμεταλλευτήκαμε τα mismatch, εκεί χτυπήσαμε στο πρώτο ημίχρονο»

Για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο 2ο ημίχρονο: «Πρώτη φορά το ζω αυτό. Είμαι απογοητευμένος. Τα ματς πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Πήγαμε στον Ολυμπιακό και μας κέρδισαν καθαρά, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο παρκέ. Δεν μου αρέσει το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα Το ματς είναι σημαντικό. Πρέπει να σεβαστούμε το παιχνίδι. Σέβομαι τον αντίπαλο προπονητή. Είναι πολύ απογοητευτικό για μένα αυτό που βλέπω. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό σε 42 χρόνια που κοουτσάρω. Σέβομαι το coaching staff του Ολυμπιακού και τους παίκτες του».

Στο τέλος τόνισε: «Θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Το μυαλό μας είναι εκεί. Έχουμε πολλά καλά μπροστά μας. Οι Έλληνες έχουν προοπτικές, ο Τόμας παίζει εξαιρετικά. Ο Καλάθης και ο Παπαπέτρου έχουν αριθμούς που συνεχώς ανεβαίνουν κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό»


Τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-5, για να απαντήσει ο ΠΑΟ με ένα γρήγορο σερί 7-0 για το 9-5 που έγινε 9-8 με το τρίποντο του Γουέμπερ, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα νέο σερί 11-0 (με συνεχόμενες ασίστ του Καλάθη) στέλνοντας το σκορ στο 20-8 στο 8'!

Η πρώτη περίοδος βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 11 πόντους (23-12) και τον Μπλατ να έχει ήδη δοκιμάσει διάφορα σχήματα προσπαθώντας να βρει λύσεις...

Χωρίς επιτυχία όμως καθώς ο Παναθηναϊκός έβρισκε εύκολα το δρόμο για το καλάθι του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα η διαφορά να είναι σταθερά στους 12-14 πόντους με τον Λάνγκφορντ να την εκτοξεύει στους 18 (40-22), αλλά να απαντά στο φινάλε του ημιχρόνου με τρίποντο ο Σπανούλης για το 40-25.
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share