Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το Σάββατο η κηδεία του Σάλα!

Πρόεδρος Κάρντιφ: Προς εξέταση το συμβόλαιό του και η πληρωμή

13 Φεβρουαρίου 2019 16:19
Το Σάββατο η κηδεία του Σάλα!

Το ερχόμενο Σάββατο (16/2) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Εμιλιάνο Σάλα, που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα, έχοντας τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος. Συγγενείς και φίλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, σε τελετή που θα γίνει στο χωριό Προγκρέσο, όπου ζει και διαμένει η οικογένειά του, κοντά στην πόλη Σάντα Φε στην Αργεντινή.

Την ίδια ώρα η Κάρνιφ πήρε θέση σχετικά με την πληρωμή ή όχι του συμβολαίου του αργεντινού παίκτη και αναλόγως θα εξεταστεί εάν θα δοθούν χρήματα στη Ναντ, με βάση τη συμφωνία τους.

Όπως είναι γνωστό, ο Σάλα βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου, όταν το μικρό αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Κάρντιφ, προκειμένου να ενσωματωθεί στην νέα ομάδα του, χάθηκε από τα ραντάρ και, λίγες ημέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή της Μάγχης. Μετά από έρευνες εβδομάδων, η σορός του Αργεντινού εντοπίσθηκε σε βάθος δεκάδων μέτρων και την Παρασκευή (15/2) θα μεταφερθεί στην Αργεντινή. Στο χωριό του είναι πολλοί αυτοί που τιμούν τη μνήμη του αφήνοντας λουλούδια, κεριά και φωτογραφίες του σε συγκεκριμένο χώρο.

Το ίδιο έχει γίνει και στα δυο προηγούμενα ματς των «καναρινιών εντός κόντρα στη Νιμ και τη Σεντ Ετιέν, όπως και σε αγώνες της Κάρντιφ εντός και εκτός έδρας. Η Ναντ απέσυρε μάλιστα τη φανέλα με το νούμερο «9».

Με απόφαση της UEFA τηρείται εντός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σάλα στα ματς του Champions League και του Europa League.


****

Με δηλώσεις που πραγματοποίησε στο BBC, ο πρόεδρος της Κάρντιφ, Μεχμέτ Ντάλμαν, υποστήριξε πως συλλέγονται πληροφορίες για το συμβόλαιο του Σάλα και αναλόγως με το αποτέλεσμα της διαδικασίας, θα αποφασιστεί αν ο σύλλογος θα δώσει χρήματα στη Ναντ για τη μεταγραφή του αργεντινού επιθετικού. Τα «καναρίνια» φέρεται να έχουν ζητήσει τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ουαλικής ομάδας:

«Αν είμαστε υποχρεωμένοι από το συμβόλαιο να πληρώσουμε, θα το πράξουμε. Είμαστε ένας σύλλογος με τιμή. Όμως αν δεν είμαστε υποχρεωμένοι και υπάρχουν ανωμαλίες, τότε να είστε σίγουροι και να περιμένετε ότι εγώ, ως πρόεδρος, θα διαφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας, θα το ψάξω για να διασφαλίσω τη θέση μας. Είμαστε στο στάδιο συλλογής πληροφοριών.

Στη Ναντ ζήτησαν το ποσό που θεωρούν ότι δικαιούνται, υπάρχει μια διαδικασία και την έχουν ξεκινήσει. Αυτό που λέμε είναι πως δεν διαφωνούμε με αυτή τη διαδικασία, δεδομένων των εξαιρετικών συνθηκών και των τραγικών περιστάσεων. Δεν σχολιάζουμε, ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. Το λέμε απλά: παρακαλώ να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share