Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Θύρας 7: «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε…»

Στη μνήμη των 21 νεκρών!

9 Φεβρουαρίου 2019 16:05
Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Θύρας 7: «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε…»

Η οικογένεια του Ολυμπιακού, τέτοιες ημέρες εδώ και 38 χρόνια, θυμάται και τιμά την μνήμη των 21 νεκρών, που έχασαν την ζωή τους στην μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ο ελληνικός αθλητισμός.

Ηταν 8 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και λίγο πριν το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού, εγκλωβίσθηκαν και ποδοπατήθηκαν στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το εμφατικό 6-0 μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε την θέση του στην θλίψη που σκέπασε εκείνο το απόγευμα και τις ημέρες που ακολούθησαν τον τραγικό απολογισμό.

Σήμερα, εκεί που σημειώθηκε η τραγωδία έδωσαν το «παρών», η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» και σύσσωμη η οικογένεια των Πειραιωτών. Μεταξύ αυτών που απέτισαν φόρο τιμής στους 21 νεκρούς, ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, καθώς και εκπρόσωποι από τα άλλα αγωνιστικά τμήματα, αλλά και πολλά παιδιά από τα τμήματα υποδομής.

Οπως βεβαίως και εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού που δεν έχουν ξεχάσει τους νεκρούς τους, όπως αποτυπώνει και το γνωστό σύνθημα «αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»…

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share