Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το Κατάρ κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Ασίας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του!

1 Φεβρουαρίου 2019 19:53
Το Κατάρ κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Ασίας!

Το Κατάρ κατέκτησε το τρόπαιο στο Κύπελλο Εθνών Ασίας, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (1/2) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάνοντας την έκπληξη στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα του Φέλιξ Σάντσεθ νίκησε 3-1 την Ιαπωνία στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Αμπού Ντάμπι και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Κατάρ, το οποίο έπαιξε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ασίας, «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίωρο, όταν κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Αλμοέζ Αλί (12') και Αμντελαζίζ Χατίμ (27΄). Η Ιαπωνία ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 69΄, όταν μείωσε με τον Τακούμι Μιναμίνο, αλλάο Ακράμ Χασάν Αφίφ έδωσε εκ νέου διαφορά δύο γκολ στο Κατάρ στο 83ο λεπτό, «γράφοντας» το 1-3 που παρέμεινε ως το τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Την ώρα που χάριζε την Μακεδονία, έκανε οικογενειακό ταξιδάκι αναψυχής με την οικογένειά του στις Μαλδίβες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με το γκολ που σημείωσε ο Αλμοέζ Αλί στον τελικό, έφτασε τα εννέα στο φετινό Κύπελλο Ασίας και «έσπασε» το ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα σε μια διοργάνωση, το οποίο… μοιραζόταν μέχρι σήμερα με τον Αλί Νταεΐ (σ.σ. ο Ιρανός είχε πετύχει οκτώ γκολ για λογαριασμό της εθνικής ομάδας της χώρας του στο τουρνουά του 1996).

Στο μεταξύ, αυτή ήταν 5η παρουσία της Ιαπωνίας σε τελικό Κυπέλλου Ασίας, ωστόσο οι «μπλε σαμουράι» δεν πέτυχαν το «5 στα 5», ύστερα από τις νίκες και τις κατακτήσεις του τροπαίου στους τέσσερις προηγούμενους (1992, 2000, 2004, 2011).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share