Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τίποτα δεν τον σταματά! ΠΑΟΚ για φίλημα!

Τεσσάρα και άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο

27 Ιανουαρίου 2019 19:17
Τίποτα δεν τον σταματά! ΠΑΟΚ για φίλημα!

Τρέλα στην Τούμπα για το μαγικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ και τα όργια του Τσούμπα Ακπόμ! Ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα ισοπεδώνοντας τον άτυχο ΟΦΗ με 4-0!

Πριν την σέντρα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε δώσει το στίγμα των σκέψεων του αναφορικά με το παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ. Αυτά τα «μεγάλα ραντεβού» διαδικαστικού χαρακτήρα. Και αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Δικέφαλος με το «καλημέρα» απέναντι σε μια «σκληρή» ομάδα που... κυνηγά εναγωνίως βαθμούς. Να δώσει από νωρίς έναν τόνο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι γηπεδούχοι έπρεπε -ωστόσο- να ξεπεράσουν πρώτα την όποια νευρικότητα τους δημιουργήθηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις, να αναπτυχθούν ορθολογικά και το βασικότερο να «καθαρίσουν» το μυαλό τους στην τελική πάσα. Το γκολ του Μάτος στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν προκειμένου να μετουσιώσουν την υπεροχή τους.

Ο Μπίσεσβαρ «σέρβιρε» από το κόρνερ, ο Μάτος σηκώθηκε σε σωστό χρόνο και με κεφαλιά, έγραψε το 1-0. Από τα πόδια του Βραζιλιάνου ξεκίνησε και η φάση για το 2-0 στο 35΄, με τον Ζαμπά να παίρνει σκυτάλη και τον Άκπομ να τελειώνει υποδειγματικά, σε ένα σεμινάριο συνεργασίας των παικτών του Δικεφάλου, με τους Κρητικούς να παρακολουθούν αδρανείς.

Το 2-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια αλλά ο ΠΑΟΚ είχε κάθε λόγο να νιώθει... αδικημένος από το σκορ βάσει των κλασσικών ευκαιριών που δημιούργησε (Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο, Άκπομ), σε ένα πρώτο 45λεπτο που μεσοεπιθετικά έβγαζε «φωτιές».

Το... μαξιλαράκι ασφαλείας του ΠΑΟΚ με τα δύο τέρματα έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κατεβάσουν προσωρινά ταχύτητα, δίνοντας χώρους στους Κρητικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους μέσα από υποψίες ευκαιριών χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Άρχισαν τα "όργανα" πριν ακόμα ξεκινήσει!

Η ποιότητα του Δικεφάλου μεσοεπιθετικά «σκότωνε» κάθε ελπίδα και οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν τον ΟΦΗ στο παιχνίδι. Άκπομ και Ζαμπά σε μεγάλα κέφια, συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά άψογα στο 65΄, με τον Άγγλο να «σερβίρει» για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος με πλασέ, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 3-0, αποδεικνύοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι πως αυτό το δίδυμο δικαιολογημένα προσφέρει χαμόγελα αισιοδοξίας στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Κερασάκι στην τούρτα; Το 4-0 με την υπογραφή του «καυτού» Τσούμπα Άκπομ! Το σενάριο σε ένα ακόμη τέρμα ήταν ίδιο! Ο Ζαμπά την «έσπασε» για τον Άγγλο και εκείνος εκτέλεσε για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ με ένα ακόμη... τρίποντο στο σακούλι του σε μια ξέφρενη πορεία που στόχο έχει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σύμμαχος του Δικεφάλου σε ρόλο οικοδεσπότη στο συγκεκριμένο ματς; Κάτι παραπάνω από 20.000 κόσμος! Όσο για τον ΟΦΗ, καλείται να πατήσει το... restart στο πρωτάθλημα!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο (73' Κάνιας), Μπίσεσβαρ (67' Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (81' Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (81' Οικονόμου), Μεγιάδο, Νέιρα, Κοροβέσης, Σασί (82' Ντίνας), Βουό (68' Γιακουμάκης).

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share