Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ερίκ Καντονά: Η ανεπανάληπτη κλωτσιά στον οπαδό που θα μείνει αξέχαστη! (video)

Σαν σήμερα...

25 Ιανουαρίου 2019 16:18
Ερίκ Καντονά: Η ανεπανάληπτη κλωτσιά στον οπαδό που θα μείνει αξέχαστη! (video)

Σαν σήμερα το 1995 ο Ερίκ Καντονά έγραψε ιστορία με την επική κλωτσιά του σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας που καθόταν στις μπροστινές θέσεις του γηπέδου!

Ο Γάλλος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα που έχουμε δει από ποδοσφαιριστές. Δεν φημιζόταν, βέβαια, για την ψυχραιμία και την ηρεμία του, αλλά αυτό που έκανε στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας, πριν από 24 χρόνια, δεν το ξεχνάει κανείς.

Εκείνη η στιγμή, συνοδεύει τον «King Eric» σε κάθε αναφορά στο όνομά του...

Στο 56ο λεπτό του αγώνα στο «Selhurst Park» αντικρίζει την κόκκινη κάρτα του ρέφερι, για χτύπημα στον τότε αμυντικό των «αετών», Ρίτσαρντ Σο. Είχε εκνευριστεί τόσο πολύ από το στενό μαρκάρισμα του αντιπάλου του σε ολόκληρο το παιχνίδι που δεν άντεξε άλλο και προσπάθησε πάνω σε σπριντ για μια μακρινή μπαλιά του Πέτερ Σμάιχελ, να... πάρει την εκδίκησή του.

Σε αντίθεση με τις κινήσεις και τα χτυπήματα του Σο, ο διαιτητής είδε αυτό που έκανε ο Καντονά και του έδειξε την άγουσα για τ' αποδυτήρια.

Αποχωρώντας και περνώντας μπροστά από εξέδρα με φίλους της Πάλας, άκουσε πολλά. Γιουχαΐσματα, ύβρεις, ειρωνίες... Όπως αυτή που του φώναξε ο 20χρονος – τότε – φίλος της ομάδας του Λονδίνου, Μάθιου Σίμονς, που όπως ισχυρίστηκε, του είπε: «Ώρα να κάνεις... νωρίς μπάνιο». Ο «βασιλιάς» Ερίκ δεν κρατήθηκε άλλο...

Πήρε φόρα και με... κλωτσιά kung – fu του επιτέθηκε! Αμέσως τον κράτησαν όσο μπορούσαν και δεν έδωσαν συνέχεια στο περιστατικό οι άνδρες ασφαλείας, με τον Καντονά να μοιάζει αφηνιασμένος και να προσπαθεί να χτυπήσει τον οπαδό με κάθε τρόπο.

«Δεν είχα ιδέα τι γινόταν, όμως έτρεξα και σαν ομάδα που ήμασταν, έπρεπε να τον κρατήσω και να τον στηρίξω όταν τον πλησίασαν οι αντίπαλοι για να ζητήσουν τα ρέστα» θυμάται ο Πέτερ Σμάιχελ, αν και ομολογεί πως «όταν κατάλαβα τι είχε κάνει, δεν μπορούσα να το πιστέψω...».

Από την πλευρά του, ο Ερίκ Καντονά έχει δηλώσει: «Πάντα θα υπάρχει ο κόσμος που σε βρίζει και σε κοροϊδεύει, αλλά οφείλεις να μην αντιδράς. Δεν έχει να κάνει με τις λέξεις που ακους, αλλά με την ψυχολογία και την ένταση της στιγμής. Εκεί οφείλεται και το συγκεκριμένο περιστατικό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, εμφανίστηκε αμετανόητος...

«Τι θα έκανες αν κατάφερνες να σταθείς στα πόδια σου μετά την κλωτσιά και να έχεις την ισορροπία που ήθελες; Θα συνέχιζες να τον χτυπάς;» ήταν η ερώτηση που του απηύθυνε αναγνώστης, για να απαντήσει ο Γάλλος θρύλος:

«Δεν ισχύει αυτό που λές. Στα πόδια μου στάθηκα και προσπάθησα να τον χτυπήσω με μπουνιά. Έπρεπε να του έχω δώσει μια πιο δυνατή από αυτή που έφαγε»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στην Ρόδο: Τι σοκαριστικό έκαναν οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη έξω από σχολείο ΑμΕΑ!

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε και για τα συναισθήματά του μόλις είδε το περιστατικό για πρώτη φορά στην τηλεόραση και τις αντιδράσεις του κόσμου:

«Δεν το είδα ποτέ. Ήξερα τι είχε συμβεί. Έξω από το σπίτι μου ο δρόμος είχε γεμίσει δημοσιογράφους. Κάνω κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, αν και δεν παίρνω στα σοβαρά τον εαυτό μου πολλές φορές. Νομίζω ότι η Nike το κατάλαβε και το εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά αυτό το κομμάτι του εαυτού μου με την παλιότερη καμπάνια.

Ακόμα κι όταν χτύπησα τον οπαδό, δεν έπαιρνα στα σοβαρά τον εαυτό μου. Δεν σκεφτόμουν ότι ήμουν κάποιος, αντιπροσώπευα κάτι κι έπρεπε να συγκρατηθώ. Ήμουν απλά ένας ποδοσφαιριστής, αλλά πάνω απ' όλα άνθρωπος. Ήθελα να κάνω αυτό που ήθελα. Αν ήθελα να κλωτσήσω κάποιον, θα το έκανα. Δεν είμαι πρότυπο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας πει πως να συμπεριφέρεστε. Όσο περισσότερα βλέπεις, τόσο περισσότερο πιστεύεις ότι η ζωή είναι ένα τσίρκο».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share