Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

AEK από άλλον πλανήτη διέλυσε από το πρώτο 20λεπτο τον Αστέρα Τρίπολης!

Μπαλάρα!

20 Ιανουαρίου 2019 21:45
AEK από άλλον πλανήτη διέλυσε από το πρώτο 20λεπτο τον Αστέρα Τρίπολης!

Το 2019 της πάει πολύ: μια βδομάδα μετά την «τεσσάρα» στα Γιάννενα, η ΑΕΚ έκανε... πλάκα και στον Αστέρα στο ΟΑΚΑ (3-0), ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και καραδοκεί για την 2η.

Μόλις έξι μέρες μετά την πανεύκολη επικράτησή της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, οι φίλοι της Ένωσης έγιναν στο ίδιο έργο θεατές: ο Ουζουνίδης παρέταξε ξανά την ομάδα με 3-5-2 και μάλιστα με 11 στους 11 παίκτες να είναι ίδιοι, εκείνη πετούσε ξανά φωτιές στο γήπεδο και το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Απλά αυτή τη φορά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πετύχει ένα γκολ λιγότερο: νικώντας με 3-0 πήγε στα αποδυτήρια η πρωταθλήτρια Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακών διαστάσεων: Δείτε το εντυπωσιακό τζάκι στο σαλόνι της Ρούλας Κορομηλά!

Η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της από πολύ νωρίς. Η εμφάνισή της ήταν ηγεμονική εξ' αρχής, ευκαιρίες άρχισαν να χάνονται πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο και σε αυτό το σημείο έγινε και το 1-0. Συγκεκριμένα, στο 7΄ όταν ο Λιβάγια εκμεταλλεύτηκε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή του Αστέρα και έκανε το 1-0.

Με τους Χουλτ και Γκάλο να κάνουν ό,τι θέλουν στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα, τους Μάνταλο και Μπακασέτα να είναι ξανά να τους πιεις στο ποτήρι σαν οκτάρια και τον απελευθερωμένο Λιβάγια να είναι απόλαυση όποτε έπιανε τη μπάλα, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και η απόδοσή της καθρεφτίστηκε σε δυο γκολ ακόμα: ο Άλεφ έκανε το 2-0 στο 12΄ με κοντινό πλασέ και ο Πόνσε στο 20' με πέναλτι έστειλε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξίδι στον χρόνο για την Τατιάνα Στεφανίδου! Η μεγάλη συγκίνηση και οι στιγμές που πέρασαν!

Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη όπως ήταν λογικό και η ΑΕΚ μπήκε σε μια λογική συντήρησης δυνάμεων αλλά ορισμένα ξεσπάσματά της παρήγαγαν ευκαιρίες κόντρα σε έναν Αστέρα Τρίπολης που έμοιαζε ανύμπορος να αντιδράσει ακόμα και όταν έπαψε να υπάρχει διακύβευμα στο ματς. Με το τελικό σφύριγμα, η ΑΕΚ έφτασε τα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Από αυτά έχει νικήσει στα τέσσερα και μάλιστα, δεν έχει δεχθεί γκολ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share