Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά!

Κέρδισε εύκολα με 2-0 τον Λεβαδειακό

13 Ιανουαρίου 2019 19:22
Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά!

Ποδαρικό με νίκη 2-0 έκανε στο 2019 ο ορεξάτος Ολυμπιακός κόντρα στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, αυτή του Λεβαδειακού, Φορτούνης και Γκερέρο τα γκολ.

Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα της 16ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Λεβαδειακό, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα πως έλαβαν και με το παραπάνω το... μήνυμα του Μαρτίνς μετά την κάκιστη εικόνα τους κόντρα στην Ξάνθη για το Κύπελλο. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με εκείνο το 90λεπτο στα Πηγάδια όταν μάλλον έκαναν τα περισσότερα πράγματα πάνω στο χορτάρι λάθος, στο Δημοτικό Στάδιο της Λειβαδειάς έκαναν τα πάντα σχεδόν στην εντέλεια και έφτασαν σε μια άνετη νίκη (0-2) με μια «γεμάτη» εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν κατά γράμμα το φετινό πλάνο τους, πιέζοντας αφόρητα τον αντίπαλο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με μαζικές κινήσεις χωρίς τη μπάλα βάζοντας πολλούς παίκτες στην περιοχή του Λεβαδειακού και έχοντας σχεδόν άπαντες σε πολύ καλή βραδιά!

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν άκρως... εκρηκτικό για την ομάδα του Μαρτίνς, με αυτή του Σανίνο αντίθετα να μην μπορεί να βγάλει τη μπάλα από τα καρέ της. Μετά από δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους μάλιστα, ήρθε και το γρήγορο γκολ που απλοποίησε τα πράγματα. Ήταν η φάση του 7ου λεπτού όταν ο Φορτούνης έγραψε το 0-1 με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Γκερέρο, στο πρώτο εκτός έδρας γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο μετά από 9 ματς!

Η φουλ πίεση για τους Πειραιώτες συνεχίστηκε και μετά το 0-1, όταν κυριάρχησαν σε όλο το γήπεδο. Έδωσαν πάντως λίγο χώρο στον αντίπαλο μετά το πρώτο τέταρτο, ρίχνοντας παράλληλα ελαφρώς και την ένταση στην πίεσή τους, αφού δεν θα μπορούσαν να παίξουν σε αυτό τον φρενήρη ρυθμό για 90 λεπτά. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα τη μπάλα στα πόδια του, «βγάζοντας» πολλούς, όμορφους αυτοματισμούς, με κατά διαστήματα εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και πολλές κοντινές πάσες, δημιουργώντας αυτή την εντυπωσιακή εικόνα του γρήγορου, στρωτού ποδοσφαίρου. Αν μάλιστα -όπως το συνηθίζουν- οι «ερυθρόλευκοι» δεν σπαταλούσαν και τις υπόλοιπες 3-4 φάσεις για γκολ που δημιούργησαν, θα είχαν... κλειδώσει το ματς από το πρώτο μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαντώ Γαστεράτου: Η topless φωτογραφία που έριξε το Instagram!

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους σε αυτά τα 45 λεπτά ελάχιστα πράγματα κατάφεραν επί της ουσίας, αφού πέρα από 1-2 ανολοκλήρωτες αντεπιθέσεις και κάποια μακρινά σουτ του Στανόγεβιτς, η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην εικόνα του αγώνα, αλλά το ξεκίνημα ήταν «καρμπόν» με αυτό του πρώτου. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε σε θέση φουλ επίθεσης, ξεκίνησε από νωρίς να δημιουργεί φάσεις και τελικά αξιοποίησε γρήγορα μια εξ αυτών. Ο Γκερέρο αυτή τη φορά ήταν ο εκτελεστής, γράφοντας στο 50' το 0-2 με κοντινή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπουχαλάκη, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς. Μετά το δεύτερο γκολ του, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε εύκολα το ματς, έχασε κάποιες ακόμη ευκαιρίες, ενώ στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα «έσβησε» για να παραμείνει ως το φινάλε αυτό το 0-2.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73' Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62' Σαβατογκό), Ιωαννίδης (73' Μαρκόβσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (81' Νάτχο), Γκερέρο (92' Χασάν).

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share