Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Έμεινε στο μηδέν ο Ολυμπιακός!

Ισοπαλία στην Ξάνθη

8 Ιανουαρίου 2019 19:34
Κύπελλο Ελλάδας: Έμεινε στο μηδέν ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο κινητικός, είχε την κατοχή και δύο δοκάρια αλλά δεν είχε πάλι το γκολ στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να φύγει με το 0-0 που του δίνει όμως προβάδισμα πρόκρισης.

Κακή ανάπτυξη, λίγες κινήσεις χωρίς τη μπάλα και φλυαρία με αυτή στα πόδια, αλλά και δύο δοκάρια στις ουσιαστικά μοναδικές δύο φάσεις του σε 90 λεπτά παρά το τεράστιο ποσοστό κατοχής μπάλας, έγραψαν την ιστορία για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκόραραν και πάλι απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετική αμυντική τακτική που όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά και κάπως έτσι ήρθε το 0-0 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς του Καραϊσκάκη.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά πολλά μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησε να διασπάσει την, ως συνήθως, καλοστημένη άμυνα της Ξάνθης κάνοντας το γνωστό παιχνίδι του: γρήγορο passing game και ανάπτυξη από τα άκρα. Αντιθέτως, η ομάδα του Ράσταβατς, μέχρι να «μπει» και αυτή στο ματς επιχείρησε να πλησιάσει την εστία του Σα κυρίως με στατικές φάσεις και γεμίσματα. Στο πρώτο μισάωρο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, μια μάλλον φλύαρη κατοχή μπάλας, αλλά και τη μεγαλύτερη φάση για γκολ, με το δοκάρι του Φορτούνη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του 11ου λεπτού.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όταν οι Ακρίτες πίεσαν πιο σωστά και πιο έντονα στη μεσαία γραμμή, δημιούργησαν ακόμη περισσότερα προβλήματα στην ήδη κακή ανάπτυξη των Πειραιωτών σε αυτό το ματς, με αποτέλεσμα το ματς να... σβήσει στο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου. Δύο καλές φάσεις είχαν και οι γηπεδούχοι με μακρινά σουτ τα οποία όμως «καθάρισε» ο Σα, ενώ στις φάσεις που προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, η άμυνα του Ολυμπιακού αμύνθηκε αποτελεσματικά, παρότι δεν έλειψαν τα λάθη. Ενδεικτικό του τι συνέβη στα πρώτα 45', το στατιστικό των τελικών που έγραψε μόλις 3-1 υπέρ της Ξάνθης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός για την Άντζελα Ζήλεια... Πέθανε τα ξημερώματα ο... (video)

Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο ως προς την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό του στην κατοχή μπάλας, αλλά να εξακολουθεί να μην βρίσκει λύσεις επιθετικά. Τίποτα δεν άλλαξε ούτε μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να βρίσκουν έστω μια μεγάλη φάση για γκολ η οποία όμως δεν είχε ευτυχή για αυτούς κατάληξη, με το νέο δοκάρι του Φορτούνη στην κεφαλιά του 58'. Σε γενικές γραμμές η Ξάνθη στο ίδιο διάστημα έμεινε μάλλον παθητική, χωρίς να βρίσκει αντεπιθέσεις και δείχνοντας ότι αυτό το 0-0 δεν την... χαλούσε ιδιαίτερα. Συνολικά κακό ματς με τις δύο ομάδες να δείχνουν σαφέστατα επηρεασμένες από την αγωνιστική απραξία.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91' Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Γκερέρο (75' Χασάν).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share