Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Πρόκριση θρίλερ για την Λίβερπουλ - Αυτοκτονία για την Ίντερ!

Όλα τα αποτελέσματα!

12 Δεκεμβρίου 2018 08:53
Champions League: Πρόκριση θρίλερ για την Λίβερπουλ - Αυτοκτονία για την Ίντερ!

Κάτι τέτοια βράδια είναι που έχουν χτίσει το μύθο του Champions League. Της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής σε όλο τον πλανήτη που και σήμερα καθήλωσε εκατομμύρια κόσμο στα γήπεδα και τις τηλεοράσεις!

Η τελευταία αγωνιστική των τεσσάρων πρώτων ομίλων αναμενόταν ότι θα έχει στοιχεία θρίλερ, αλλά η αλήθεια είναι ότι εξελίχθηκε σε χιτσκοκικό έπος!

Στον 3ο όμιλο ή όμιλο του θανάτου η Λίβερπουλ βρήκε σχετικά νωρίς (34’) το γκολ με τον συνήθη ύποπτο Μο Σαλάχ, αλλά ο Σαντιό Μανέ έχασε τα ευκαιρίες της ζωής του κι η Νάπολι απείλησε με έμφραγμα όμως ο Άλισον Πέκερ στο 90’+2’ άπλωσε το τεράστιο κορμί του και έδιωξε το σχεδόν εξ επαφής πλασέ του Μίλικ στέλνοντας την Λίβερπουλ στην επόμενη φάση ως δεύτερη πίσω από την Παρί.

ΟΙ «κόκκινοι» βρήκαν το χρυσό, όπως αποδείχθηκε γκολ, στο πρώτο ημίχρονο που ήταν αρκετά ισορροπημένο και στο β' βρήκαν τους χώρους, αλλά όλο το Άνφιλντ τραβούσε τα μαλλιά του με τις απίθανες χαμένες ευκαιρίες του Μανέ, ο οποίος έμοιαζε ικανός να αστοχήσει και στην κενή εστία, για να έρθει η φάση του 90'+2', όπου όλοι όσοι είχαν γκρινιάξει για τα λεφτά της μεταγραφής του Άλισον Πέκερ θα πιουν σήμερα το βράδυ μία (ή και παραπάνω) μπύρες στο όνομα του. Από την κακή απομάκρυνση ο Μίλικ βρέθηκε στο τετ α τετ, τσίμπησε τη μπάλα όμως ο Βραζιλιάνος με έξοδο αυτοθυσίας τη βρήκε με τον... μηρό και η Λίβερπουλ γλίτωσε το έμφραγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τα όργια στην τουαλέτα και το απαγορευμένο βίντεο": Σοκάρει η Τατιάνα Στεφανίδου!

Την πρώτη θέση στον όμιλο πήρε η Παρί με τους Γάλλους να περνούν σαν σίφουνας από το Βελιγράδι επικρατώντας με 4-1 του Ερυθρού Αστέρα (τον οποίο είχαν κερδίσει με 6-1 στο Παρίσι). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο απίθανος Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ (Καβάνι, Νεϊμάρ) και πέτυχε το τέταρτο... Ο Αστέρας είχε μειώσει σε 1-2, είχε ευκαιρίες, αλλά τον σκότωσε το 3ο γκολ από τον Μαρκίνιος.

Επική πρόκριση και για την Τότεναμ, χάρις στην απίστευτη αυτοχειρία της Ίντερ σε μια απίθανη βραδιά σε Βαρκελώνη και Μιλάνο. Η Ίντερ ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα από την Τότεναμ καθώς στην ισοβαθμία οι Άγγλοι υπερτερούσαν, αλλά οι Ιταλοί υποδέχονταν την αδιάφορη Αϊντχόφεν κι οι Άγγλοι έπαιζαν στην έδρα της Μπάρτσα.

Στο Σαν Σίρο η Ίντερ ξεκίνησε φουριόζα, όμως στην πρώτη επίθεση των Ολλανδών δέχθηκε γκολ από τον Λοσάνο και το άγχος έκανε την εμφάνιση του. Τελικά στο 73' ο Ικάρντι έκανε το 1-1 κι εκείνη την ώρα η Ίντερ έπαιρνε τη 2η θέση (καθώς η Τότεναμ έχανε) όμως οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν κι οι νερατζούρι δεν βρήκαν το γκολ της νίκης με αποτέλεσμα να συνεχίσουν στο Europa League.

Η Τότεναμ δέχθηκε στο 7' ένα καταπληκτικό γκολ από τον Ντεμπελέ και το ματς στο Καμπ Νου έγινε ροντέο. Παρά τις πολλές αλλαγές η Μπάρτσα είχε δύο δοκάρια κι ευκαιρίες, ωστόσο οι «πετεινοί» είχαν τρομερές φάσεις με τον Σίλεσεν να κάνει απίστευτες επεμβάσεις μέχρι το 85' όταν ο Λούκας Μόουρα πέτυχε το 1-1!

Ανατροπή σκηνικού και στον πρώτο όμιλο, όπου η Ατλέτικο έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Μπριζ και βρέθηκε δεύτερη πίσω από την Ντόρτμουντ! Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν αρκετά νωθροί κι όταν άρχισαν να δημιουργούν φάσεις (κυρίως με τον Γκριεζμάν) ο Χόρβατ ήταν ανίκητος.

Την ίδια ώρα η Μπορούσια με δύο γκολ του Γκερέιρο πέρασε από την έδρα της απογοητευτικής Μονακό και εκμεταλλευόμενη το δώρο της Μπριζ, βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Στα ματς των 19:55, η Πόρτο νίκησε 3-2 στην έδρα της Γαλατά και η Σάλκε με 1-0 την Λοκομοτίβ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Αυτός θα είναι ο μεγάλος νικητής!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες
1ος όμιλος
Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Μονακό- Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2

Βαθμολογία
1. Μπορούσια Ντόρτμουντ 13 (10-2)
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13 (9-6)
3. Μπριζ 6 (6-5)
4. Μονακό 1 (2-14)

2ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Τότεναμ 1-1

Ίντερ-Αϊντχόφεν 1-1

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 14 (14-5)
2. Τότεναμ 8 (9-10)
3. Ίντερ 8 (6-7)
4. Αϊντχόφεν 2 (6-13)

3ος όμιλος
Λίβερπουλ-Νάπολι 1-0

Ερυθρός Αστέρας-Παρί 1-4

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (17-9)
2. Λίβερπουλ 9 (9-7)
3. Νάπολι 9 (7-6)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (5-17)

4ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Πόρτο 2-3
Σάλκε-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0

Βαθμολογία
1. Πόρτο 16 (15-6)
2. Σάλκε 11 (6-4)
3. Γαλατάσαραϊ 4 (5-8)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-12)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share