Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο επικεφαλής των διασωστών στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μιλά για την τραγωδία με τον φίλαθλο

Συγκλονίζει!

13 Νοεμβρίου 2018 15:35
Ο επικεφαλής των διασωστών στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μιλά για την τραγωδία με τον φίλαθλο

Ο θάνατος του 55χρονου φίλαθλου του Ολυμπιακού Γιάννη Δημάρχου στο τέλος του ντέρμπυ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού, την προχθεσινή Κυριακή, από ανακοπή καρδιάς, συγκλόνισε τον φίλαθλο κόσμο, ενώ επισκίασε το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια τόσο του γιατρού του Ολυμπιακού κ. Χρήστου Θέου, όσο και των διασωστών ο 55χρονος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πρόεδρος της επίλεκτης ομάδας διασωστών Αιγάλεω και εκπαιδευτής της πολεμικής αεροπορίας κ. Γιώργος Ρουμελιώτης μίλησε στο protothema.gr για τις τραγικές εκείνες στιγμές, ενώ αποκάλυψε πως οι διασώστες ήρθαν αντιμέτωποι με πάρα πολλά περιστατικά εκείνη την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Σιάφας! Ο θάνατος που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη πόλη!

«Στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρχαν πολλά περιστατικά με υψηλές πιέσεις και λιποθυμίες, που αντιμετωπίστηκαν από τους διασώστες. Στο τέλος του αγώνα είχαμε το τραγικό περιστατικό στα vip εκεί όπου δεν μπορούμε να βρισκόμαστε εμείς. Ωστόσο μόλις ενημερωθήκαμε για το συμβάν, αμέσως πήρα τον έναν απινιδωτή από τους τρεις που έχουμε και επανδρώνουμε τα τρια ιατρεία στο γήπεδο και πήγαμε στο σημείο. Όταν ενημερώθηκα ο άνθρωπος είχε πέσει αναίσθητος ενώ έσπευσαν άμεσα ένας νευροχειρουργός που ήταν εκεί, αλλά και ο γιατρός του Ολυμπιακού ο κ. Χρήστος Θέος. Εγώ έβαλα τον απινιδωτή ενώ ο κ. Θέος με τον ασκό του έκανε εμφυσήσεις. Ο άνθρωπος κάποια στιγμή συνερχόταν αλλά το μηχάνημα μας έδινε ότι πάθαινε συνεχώς ανακοπές. Έφτασε και ασθενοφόρο από το Μετροπόλιταν και είχαμε και αναισθησιολόγο ενώ οι διασώστες έφεραν και σανίδα για να φύγει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα ο ασθενής. Εκείνη τη στιγμή προσπαθούσαμε συνεχώς να τον κρατήσουμε στη ζωή. Μόλις ήρθε το ασθενοφόρο από το Μετροπόλιταν έγινε διασωλήνωση και έφυγε αλλά μάθαμε ότι δυστυχώς κατέληξε. Αργότερα ενημερωθήκαμε ότι ο άνθρωπος είχε ιστορικό με την καρδιά του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καραγκιοζιλίκια από τον Ηλία Ψινάκη: Σταμάτησε τον Μαραθώνιο για να περάσει με το αυτοκίνητό του! (photos)

Η επίλεκτη ομάδα διασωστών καλύπτει το Καραισκάκη τα τελευταία δυο χρόνια και βρίσκεται με τουλάχιστον 25 διασώστες τόσο στους αγώνες του Ολυμπιακού όσο και της Εθνικής Ελλάδος. Στον συγκεκριμένο αγώνα της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο βρίσκονταν 38 διασώστες.

Για το θάνατο του Γιάννη Δήμαρχου η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίστηκε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθούν για τον χαμό του φιλάθλου μας, Γιάννη Δήμαρχου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό». Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΠΑΕ Παναθηναικός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share