Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Ντέρμπι από τα... παλιά στη Θεσσαλονίκη!

Άρης-Ολυμπιακός στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

4 Νοεμβρίου 2018 13:02
Super League: Ντέρμπι από τα... παλιά στη Θεσσαλονίκη!

Άλλη μια αναμέτρηση με τεράστιο ενδιαφέρον διεξάγεται σήμερα, ανήμερα της επετείου από τον θάνατο του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Άρη Κλεάνθη Βικελίδη!

Την ευκαιρία να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ (μετά το 1-1 στο Περιστέρι) στους τέσσερις βαθμούς θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:00, ΕΡΤ 1).

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καμαρά (ή ο Νάτχο) με τον Μπουχαλάκη, με τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Ποντένσε και ο Ναουέλ (ή ο Χριστοδουλόπουλος), με τον Χριστοδουλόπουλο (ή τον Μάνο) στην κορυφή.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μεριά, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Γκιγέρμε και Χασάν. Εκτός έμειναν ο Τουρέ, ο Μιράντα, ο Φετφατζίδης και ο Πάρντο που δεν υπολογίζεται.

Από την πλευρά του ο Άρης θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Ο Πάκο Ερέρα φαίνεται πως θα αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Τζανακάκης και Μενέντεθ θα είναι στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, από τη στιγμή που οι Κωνσταντινίδης και Βαλεριάνος έμειναν εκτός αποστολής. Μάβραϊ και Σόουζα είναι το επικρατέστερο δίδυμο στόπερ, με τον Δεληζήση αουτσάιντερ.

Οι Μπάσα και Σιώπης θα είναι τα δυο κεντρικά χαφ, Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα θα είναι οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ενώ το μοναδικό δίλημμα φαίνεται πως υπάρχει για την επίθεση. Ο Νίκο Μαρτίνες έχει πολλές πιθανότητες να παίξει πίσω από τον φορ και αν αυτό συμβεί στην κορυφή θα παίξει ένας εκ των Ντιγκινί ή Γιουνές. Αν ο Αργεντινός δεν επιλεγεί να αγωνιστεί από την αρχή απέναντι στην παλιά του ομάδα, τότε ο Ντιγκινί θα κινείται πίσω από τον Γιουνές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: "Έφυγε" από τη ζωή γνωστή παίκτρια του "Voice" στα 49 της!

Η αγωνιστική δράση ξεκινά με τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα και της Λαμίας (17:15 Novasports 2HD) με τις δύο ομάδες να αναζητούν το τρίποντο για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για τους Γιαννιώτες Κριζμάν και Μπουκουβάλας, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα βρισκόντουσαν στο αρχικό σχήμα, είναι τραυματίες, όπως και οι Περιστερίδης-Παπαϊωάννου. Εκτός έμειναν και οι νεαροί Βενετικίδης, Γώγος, Παπαδόπουλος, Λιάσος, Νάουμετς. Λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση, θα αποκλειστούν ακόμη δύο παίκτες για να διαμορφωθεί η τελική 18άδα.

Αναλυτικά η αποστολή: Βελλίδης, Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Κακούμπα, Ντόλοβατς, Τσικάρσκι, Κάστρο, Νικολιάς, Γιάκος, Βιδάλ, Λουκίνας, Παμλίδης, Ξύδας, Μυστακίδης, Αθανασιάδης.

Η Λαμία ταξίδεψε στα Ιωάννινα χωρίς τους Μαστούρ και Μπλάζιτς. Ο πρώτος έμεινε εκτός για λόγους τακτικής, ενώ ο δεύτερος είναι τραυματίας.

Έτσι, ο Μάκης Χάβος, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στο ΔΑΚ το Σάββατο, ανακοίνωσε τη 18μελή αποστολή, την οποία την αποτελούν οι: Σαράνοφ, Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασίγκμπα, Οσμάν, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Μπερτόλιο, Δημούτσος, Επστάιν, Μπαράλες, Καραμάνος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος και Κωστίκας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ολοκληρώνεται στην Κρήτη με τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Σμύρνης (19:30, Novasports 1HD).

Για τους Κρητικούς ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει τους Μανώλη Παπαστεριανό και Ούγκο Μεγιάδο σε αντίθεση με τους Νέιρα και Βουό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον αέρα με Boeing με 166 επιβάτες: Σηκώθηκαν F-16!

Έτσι, τη 18μελή αποστολή την αποτελούν οι: Στρέζος, Σωτηρίου, Παπάζογλου, Κοιλιάρας, Μπολάκης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Οικονόμου, Νέιρα, Κυριακίδης, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Πλατέλλας, Αραβίδης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράκης και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα αναζητήσουν τον πρώτο τους βαθμό μετά από οχτώ αγωνιστικές.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share