Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Υπέρβαση κόντρα στην... πελάτισσα του ψάχνει ο Ολυμπιακός!

Στην Μόσχα... αδέλφια μου!

1 Νοεμβρίου 2018 08:33
Euroleague: Υπέρβαση κόντρα στην... πελάτισσα του ψάχνει ο Ολυμπιακός!

«Παλιόφιλοι απόψε θα σας… στενοχωρήσουμε». Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται (19:00) στην έδρα της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και θέλει να πάρει ένα πολύτιμο για τη συνέχεια της διοργάνωσης «διπλό».

«Παλιόφιλοι απόψε θα σας… στενοχωρήσουμε». Αυτός θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα ο τίτλος της προαναγγελίας της αποψινής αναμέτρησης ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακού, αν λαμβάναμε υπόψη μας τη θέληση των «ερυθρόλευκων» σε μία εκ των πιο δύσκολων εδρών στην Ευρώπη. Στην «Megasport Arena», της οποίας τις πόρτες ανοίγουν απόψε για να τον υποδεχθούν οι πρώην παίκτες του, Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ και Ντάνιελ Χάκετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο παγκόσμιο αθλητισμό: Υπέστη εγκεφαλικό 23χρονος πασίγνωστος ποδοσφαιριστής!

Ασφαλώς και η «ομάδα του στρατού», δεν είναι μόνο οι τρεις προαναφερθέντες, αλλά όπως και να το κάνουμε η πιο ενδιαφέρουσα συνθήκη της αναμέτρησης συνδέεται με το παρελθόν. Μίας αναμέτρησης που ο Ολυμπιακός θα… πολεμήσει χωρίς άγχος, έχοντας «μαξιλαράκι» το ρεκόρ 3-1 στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις του. Θέλει και έχει δουλέψει το παιχνίδι τόσο ώστε να είναι άκρως ανταγωνιστικός και επικίνδυνος, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μία μίνι έκπληξη. Αν τα καταφέρει, θα βάλει ακόμα περισσότερες καλές συνθήκες στην πορεία του στη διοργάνωση στο μέλλον, αφού θα έχει τρία «διπλά», σε έδρες που ελάχιστοι θα τα καταφέρουν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, ζήτησε από τους παίκτες του να μην αφήσουν την ΤΣΣΚΑ να τρέξει, να αποφύγουν τα λάθη που θα της δώσουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, να πάρουν τα αμυντικά ριμπάουντ και να έχουν γρήγορη σκέψη-εκτέλεση και προσεκτικά-εύστοχα τελειώματα στην επίθεση. Γνωρίζει πως ακόμα και αν το πλάνο εκτελεστεί άρτια, θα πρέπει οι παίκτες του, αρκετοί από αυτούς παίζουν για πρώτη φορά ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδια, να υπερβάλουν εαυτό. Η πρόκληση όμως είναι τεράστια. Σε συνδυασμό με την έλλειψη του «πρέπει», αφού υπάρχει φαβορί και είναι μεγάλο, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να παίξει απελευθερωμένα το μπάσκετ του και ο,τι βγει.

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης είναι ο ισπανός, Ντάνι Ιερεθουέλο, ο γερμανός, Ρόμπερτ Λότερμόζερ και ο πορτογάλος Σέρχιο Σίλβα.

Προϊστορία

Ζευγάρι με πλούσιο και έντονο παρελθόν είναι το ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός. Η αποψινή, είναι η 36η συνάντησή τους, με τους ρώσους να προηγούνται με σκορ 22-13 στις νίκες. Στη Μόσχα, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 12 ήττες και 3 νίκες, η τελευταία, δέκα χρόνια πριν, το 2008 για τα προημιτελικά. Στην κανονική περίοδο έχουν να επικρατήσουν από το 1998 και έκτοτε μετρούν εννέα συνεχόμενες ήττες επί ρωσικού εδάφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βικτώρια Καρύδα - Γιάννης Μακρής: Το παρασκήνιο της άγριας δολοφονίας! Ο γάμος χλιδή, τα ναρκωτικά και το... My Style Rocks!

Μικρά-μικρά

*Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ και Ντάνιελ Χάκετ, υπήρξαν συμπαίκτες των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Τολιόπουλου και Νίκολα Μιλουτίνοφ (οι δύο τελευταίοι δεν συνυπήρξαν με τον Χάινς) στον Ολυμπιακό.

*Άξελ Τουπάν και Νάντο Ντε Κολό, είναι συμπαίκτες στην Εθνική Γαλλίας.

* Ο Ντέιβιντ Μπλατ, είχε παίκτες στην Εθνική Ρωσίας τους Κουρμπάνοφ, Αντόνοφ και Βορόντσεβιτς. Παράλληλα, ανέδειξε τον Γουίλ Κλάιμπερν τη σεζόν 2016/17 στην Νταρουσάφακα.

*Οι δύο απόντες της σημερινής αναμέτρησης Γιάνις Στρέλνιεκς και Νικίτα Κουρμπάνοφ, υπήρξαν συμπαίκτες του 2012/13 στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

*Ο Νάντο Ντε Κολό, σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων στα δώδεκα από τα δεκατρία τελευταία παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα. Είναι πρώτος σε ευστοχία σε βολές με ποσοστό 93,7%, ενώ χρειάζεται 2 ασίστ για να γίνει ο 26ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τις 500.

*Έντεκα σερί παιχνίδια Ευρωλίγκας με διψήφιο αριθμό πόντων έχει ο Κόρι Χίγκινς.

*O Κάιλ Χάινς, χρειάζεται 27 πόντους για να φτάσει τους 2000 στη διοργάνωση.

*Έξι εύστοχα τρίποντα χρειάζεται ο Βασίλης Σπανούλης για να φτάσει στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον Τζιανλούκα Μπαζίλε, ο οποίος αποσύρθηκε έχοντας πετύχει 421.

*Τρία εύστοχα σουτ τριών πόντων χρειάζεται ο Βαγγέλης Μάντζαρης για να φτάσει τα 200 στη διοργάνωση.

*Με τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που έχει μέσο όρο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι δεύτερη στη σχετική λίστα ως τώρα πίσω από τη Μπαρτσελόνα.

*Τρίτη πιο δημιουργική ομάδα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είναι ο Ολυμπιακός, με τις 20,8 ασίστ που παράγει. Τον ξεπερνούν μόνο οι Ρεάλ Μαδρίτης και Φενερμπαχτσέ.

*Η ΤΣΣΚΑ σκοράρει στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μέσο όρο 16 πόντους από λάθη αντιπάλου.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share