Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαρύ πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε πασίγνωστη αθλήτρια σε ηλικία 38 ετών!

Σπαραγμός και οδύνη!

26 Οκτωβρίου 2018 09:25
Βαρύ πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε πασίγνωστη αθλήτρια σε ηλικία 38 ετών!

Το παγκόσμιο, αλλά και ιταλικό βόλεϊ θρηνούν το χαμό της Σάρα Αντζανέλο, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 38 ετών. Επρόκειτο για μια από τις πιο αγαπητές αθλήτριες της Εθνικής Ιταλίας και τις πλέον νικήτριες με τη «σκουάντρα ατζούρα» την τελευταία 20ετία, με την οποία πανηγύρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002.

Σε διασυλλογικό επίπεδο, οι επιτυχίες επίσης ήταν μεγάλες. Με την Agil Volley (στη συνέχεια Asystel) «έδεσε» ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της, κατακτώντας ένα Κύπελλο Ιταλίας, δύο ιταλικά Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο CEV και δύο Top Teams Cup. Το 2009 πήγε στη Villa Cortese, όπου κέρδισε δύο Κύπελλα Ιταλίας και έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος άλλες τόσες φορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2: Τι είδαμε χτες; Το... bullying των Λεμούριων στην Τόνια, το ξεφτίλισμα από την παραγωγή και η ομάδα που κέρδισε! (videos)

Το 2011-12 μετακόμισε στο Αζερμπαϊτζάν, για την Aerraerra Baku. Με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας η Αντζανέλο σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002, ενώ στη συνέχεια ήταν παρούσα και στις επιτυχίες του 2007 και του 2011, στην ίδια διοργάνωση.

Το 2013 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, μετά από κεραυνοβόλο ηπατίτιδα. Το 2015 επέστρεψε στο βόλεϊ, πρώτα ως τιμ μάνατζερ του Club Italia αλλά και ως αθλήτρια της Νοβάρα, στη B1 κατηγορία. Η μνήμη της Σάρα Αντζανέλο θα τιμηθεί σε όλους τους αγώνες των ιταλικών πρωταθλημάτων με σιγή ενός λεπτού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Αισθητός σε 5 χώρες ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ζάκυνθο!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share