Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Champions League: Μεγάλο "διπλό" η Γιουβέντους, τι έγινε στα υπόλοιπα ματς! (video)

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

24 Οκτωβρίου 2018 09:35
Champions League: Μεγάλο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε έξι χρόνια (2003-2009) στο Μάντσεστερ. Τώρα, βρέθηκε ως αντίπαλος φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος μπορεί να μη σκόραρε, το έκανε όμως ο Πάουλο Ντιμπάλα και η "Γηραιά Κυρία" έφυγε με τη νίκη (0-1) επί της Γιουνάιτεντ. Αγκαλιάζει, έτσι, την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο μπαίνει σε περιπέτειες πρόκρισης.

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης του "Old Trafford". Σε σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα δεξιά η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Πάουλο Ντιμπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι "μπιανκονέρι" άγγιξαν το δεύτερο γκολ ύστερα από δέκα λεπτά. Ο Αργεντινός σκόρερ, ανενόχλητος από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο 38' ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με δύναμη με τον Ντε Χέα να διώχνει και εν συνεχεία ο Ματουϊντί μέσα από την περιοχή έκανε νέο σουτ και ο Ισπανός γκολκίπερ απομάκρυνε και πάλι. Ο Ίβηρας ήταν αυτός κράτησε με εξαιρετική απόκρουση απαραβίαστη την εστία του σε σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο.


Με αυτή τη νίκη, η "Γηραιά Κυρία" παρέμεινε στην πρώτη θέση, αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση κι εκτός απροόπτου έκανε δική της την πρώτη θέση του ογδόου ομίλου. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο παρέμεινε δεύτερη, σε απόσταση δύο βαθμών από την τρίτη Βαλένθια και τριών από την τέταρτη Γιουνγκ Μπόις, έχει όμως να παίξει με τις "νυχτερίδες" στο "Mestalla". Η ισοπαλία στη Βέρνη δεν ευνόησε ούτε της Γιουνγκ Μπόις, ούτε τη Βαλένθια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 14+1 άγνωστοι έρωτας της ελληνικής showbiz! Με τον 10ο "σκαλώσαμε"!

ΜΑΝΤΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Μάτα, Μάτιτς, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκακού, Μαρσιάλ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ζοάο Κανσέλο (87' Ντόουγκλας Κόστα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Μπετανκούρ, Ματουιντί, Κουαδράδο (81' Μπαρτσάλι), Ντιμπάλα (78' Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γιουνγκ Μπόις - Βαλένθια 1-1 (55' πεν. Οαρό / 26' Μπατσουαγί)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους 0-1 (17' Ντιμπάλα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιουβέντους 9 (6-0)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 (3-1)

3. Βαλένθια 2 (1-3)

4. Γιουνγκ Μπόις 1 (1-7)

Η ΑΕΚ παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν και γνώρισε την εντός έδρας ήττα (0-2), τρίτη στα ισάριθμα πρώτα ματς στο Champions League. Λίγο αργότερα, στο Άμστερνταμ, συγκρούστηκαν ο Άγιαξ με την Μπενφίκα.

Ο "Αίαντας" είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Ο Έλληνας προσεχώς διεθνής γκολκίπερ των "αετών", Οδυσσέας Βλαχοδήμος, κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις το βαθμό για την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Οι επεμβάσεις του ήταν καίριες στις προσπάθειες των Ζιγές (κυρίως) και Ντόλμπεργκ να παραβιάσουν την εστίας του. Νικήθηκε, όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μαζραουί με γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Άμστερνταμ και το προβάδισμα για την πρόκριση.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ (88' Νέρες), Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζιγές, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ζαρντέλ, Κόντι, Αντρέ Αλμέιδα, Πίζι (79' Γκαμπριέλ), Φέισα, Ζέντσον Φερνάντες, Σάλβιο, Σεφέροβιτς, Ράφα Σίλβα (90' Σέρβι).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΕΚ - Μπάγερν 0-2 (61' Χάβι Μαρτίνεθ, 63΄Λεβαντόβσκι)

Άγιαξ - Μπενφίκα 1-0 (90'+2 Μαζραούι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άγιαξ 7 (5-1)

2. Μπάγερν 7 (5-1)

3. Μπενφίκα 3 (3-5)

4. ΑΕΚ 0 (2-8)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνάντησε αντίσταση από τη Σαχτάρ στο Χάρκοβο κι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που νικά την ομάδα του Ντόνετσκ επί ουκρανικού εδάφους. Ο Νταβίδ Σίλβα άνοιξε το σκορ για τους "πολίτες" με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς κι ο Αϊμερίκ Λαπόρτ διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας από το Μάντσεστερ ύστερα από πέντε λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας τα έδειξε όλα: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κάτι ξέχασε να φορέσει στο GNTM! (photos)

Σε εκείνο ουσιαστικά το χρονικό σημείο "κλείδωσε" η νίκη της ομάδας του Γκουαρδιόλα, ο οποίος πέρασε τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 69ο λεπτό κι ο Πορτογάλος ύστερα από δύο λεπτά (71') σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-3).

Φανταστικό ματς διεξήχθη στη Γερμανία. Ο Μπερτράν Τραορέ άνοιξε το σκορ στο 27' για τη Λιόν, αλλά η Χόφενχαϊμ ισοφάρισε με τον Κράμαριτς στο 33' και πήρε προβάδισμα με τον ίδιον παίκτη στο 47ο λεπτό.

Οι "γκον" ισοφάρισαν με τον Εντομπελέ στο 59ο λεπτό και πήραν ξανά προβάδισμα στο 67ο. Η Χόφενχαϊμ δεν είχε "πει" την τελευταία της λέξη. Την είπε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζοέλιντον. Έξι γκολ, αλλά χωρίς νικητή. Σίτι και Λιόν έχουν το προβάδισμα, για πρόκριση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (80' Ουόκερ), Οταμέντι, Λαπόρτ, Μεντί, Νταβίδ Σίλβα, Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε (69' Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (88' Φόντεν), Μαχρέζ.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Μπίτσακτσιτς (73' Νέλσον), Ντεμιρμπάι, Γκρίλιτς, Σουλτζ, Μπελφοντίλ (80' Ζουμπέρ), Βογκτ, Ακπογκούμα, Κράμαριτς, Σαλάι (60' Ζοέλιντον).

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ντιναγέ, Μαρσέλο, Τεριέ (82' Φέρι), Αουάρ, Τραορέ (90'+1' Ντιόπ), Ντεπάι (81' Ντεμπελέ), Μεντί, Τετέ, Εντομπελέ, Τουσάρ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (30' Νταβίδ Σίλβα, 35' Λαπόρτ, 71' Μπερνάρντο Σίλβα)

Χόφενχαϊμ - Λιόν 3-3 (33', 47' Κράμαριτς, 90'+2' Ζοέλιντον / 27' Μπερτράν Τραορέ, 59' Εντομπελέ, 67' Ντεπάι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-3)

2. Λιόν 5 (7-6)

3. Χόφενχαϊμ 2 (6-7)

4. Σαχτάρ 2 (4-7)

Επιτέλους νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ανάσα βαθιά για τον τεχνικό της, Τζούλεν Λοπετέγκι. Τουλάχιστον μέχρι το "clasico" (28/10). Οι "μερένγκες" άνοιξαν το σκορ με τον Μπενζεμά στο 11ο λεπτό κι ο Μαρσέλο στο 56ο έκανε το 2-0. Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας αναστατώθηκε όταν ο Χροσόβσκι μείωσε για τη Βικτόρια στο 79ο λεπτό, αλλά η ομάδα από το Πλζεν δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Λούκας Βάθκεθ, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ίσκο (54' Φέντε Βαλβέρδε), Μπέιλ (75' Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά (88' Μαριάνο Ντίας).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Χρούσκα, Χέζντα, Χούμπνικ, Προχάτσκα (65' Χοράβα), Λίμπερσκι, Πετρζέλα (86' Ρέζνιτσεκ), Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόβσκι, Χάβελ (76' Εκπάι), Τσερμάκ.

ΡΟΜΑ: Όλσεν, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Σαντόν, Ντε Ρόσι (81' Σικ), Ενζονζί, Ουντέρ (73' Κολάροβ), Πελεγκρίνι (68' Κριστάντε), Ελ Σαραουί, Τζέκο.

ΤΣΚΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Πόμαζουν, Μάριο Φερνάντες, Τσερνόβ (57' Κοσόνοβ), Βλάσιτς, Τσαλόβ (90' Νισιμούρα), Ναμπάμπκιν, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Ροντρίγκο Μπεκάο, Αχμέτοβ, Ομπλιάκοβ (57' Τζαγκόεβ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ρεάλ - Βικτόρια Πλζεν 2-1 (11' Μπενζεμά, 56' Μαρσέλο / 79' Χροσόβσκι)

Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 (30', 43' Τζέκο, 50' Ουντέρ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική showbiz: Αυτό είναι το νέο ερωτευμένο ζευγάρι!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 6 (5-2)

2. Ρόμα 6 (8-3)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (3-5)

4. Βικτόρια Πλζεν 1 (3-9)

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share