Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Champions League: Κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν η ΑΕΚ αλλά...

Δύο γκολ σε δύο λεπτά!

23 Οκτωβρίου 2018 21:48
Champions League: Κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν η ΑΕΚ αλλά...

Η ΑΕΚ άντεξε μέχρι το 61', αφού ο Χάβι Μαρτίνεζ εκμεταλλεύτηκε μια καραμπόλα στην κιτρινόμαυρη άμυνα και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά μετά, ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτικε τρομερή ομαδική προσπάθεια για να γράψει το 2-0.

Το γεγονός ότι η Μπάγερν ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα από το πρώτο λεπτό και είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν η αναμενόμενη εικόνα της αναμέτρησης. Το πρώτο ημίχρονο πάντως χαρακτηρίστηκε από μια φλυαρία στις κινήσεις της φιλοξενούμενης ομάδας και ταυτόχρονα από άπειρα τρεξίματα και καλύψεις χώρων από τους παίκτες της ΑΕΚ -με τους Τσιγκρίνσκι και Γαλανόπουλο να είναι οι πιο διακριθέντες- με αποτέλεσμα το 0-0 να μην μοιάζει έκπληξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι έλειψαν οι ευκαιρίες για την Μπάγερν.

Στο 10' η μπάλα πέρασε πολύ επικίνδυνα παράλληλα από την εστία του Μπάρκα έπειτα από σέντρα του Γκνάμπρι από τα αριστερά ενώ στο 18', παραλίγο να γίνει το 0-1 με αυτογκόλ όταν οι παίκτες της Μπάγερν «εξαφάνισαν» την μπάλα, αυτή έφτασε στον Γκνάμπρι που έκανε το γύρισμα, ο Τσιγκρίνσκι έβαλε το πόδι του και έβγαλε σε κόρνερ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι!

Στο 20' χάθηκε η μια και μοναδική μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Πόνσε βρέθηκε στην πλάτη του Χούμελς έπειτα βαθιά μπαλιά του Λαμπρόπουλου και σούταρε δυνατά για να στείλει άουτ την μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 11+1 Διάσημοι Έλληνες που πέθαναν ξαφνικά! Με την 9η "παγώσαμε"!

Η Μπάγερν έχασε άλλες δυο ευκαιρίες πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου: στο 27' ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα από ελάχιστα κοντά ενώ στο 38', το δυνατό σουτ που έπιασε ο Γκνάμπρι αφού άδειασε τον Μπακάκη, βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε στην ΑΕΚ. Στο 52' ο Γαλανόπουλος έκλεψε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έκανε την ατομική ενέργεια και έσπασε την μπάλα στον Μπακασέτα που βρέθηκε αμαρκάριστος στα όρια της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ από καλή θέση και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Παρά το γεγονός ότι η Ένωση μπήκε καλύτερα στην επανάληψη στα πρώτα λεπτά και έμοιαζε να είναι λιγότερο φοβισμένη, η Μπάγερν κατάφερε να κάνει το 0-2 με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 61' με τον Χάβι Μαρτίνεθ να αξιοποιεί την κόντρα μετά το πρώτο σουτ του Ρόμπεν και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Λεβαντόφσκι έκανε από κοντά το 0-2 μετά από γύρισμα του Ραφίνια.

Στο 64' ο Λέβαντοφσκι λίγο έλειψε να κάνει το 0-3 αλλά ο Μπάρκας πρόλαβε το πλασέ του πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Μπάγερν μπήκε σε μια διαδικασία συντήρησης δύναμεων, η ΑΕΚ δεν έδειχνε να πιστεύει πως υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι καθοριστικά και το παιχνίδι ξεκίνησε να θυμίζει φιλικό. Άπαντες έμοιαζαν απλά να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα και όταν αυτό ήρθε ο κόσμος χειροκρότησε αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share