Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα: Σε δίκη παραπέμπεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Για την αποκαλούμενη υπόθεση των «στημένων αγώνων»

12 Οκτωβρίου 2018 16:22
Βόμβα: Σε δίκη παραπέμπεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Την παραπομπή σε δίκη 28 ατόμων εκ των οποίων και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την αποκαλούμενη υπόθεση των «στημένων αγώνων», αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Με το υπ’ αριθμόν 1692/2018 βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών «υιοθέτησε» ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει και το προηγούμενο συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Κ. Σταμαδιάνο, που επίσης είχε ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τότε είχε κριθεί ότι πρέπει να απαλλαγεί ο επιχειρηματίας από τα βαριά κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης και να παραπεμφθεί σε δίκη για ένα πλημμέλημα και ένα κακούργημα, όμως, με το βούλευμα ζητήθηκε να αναιρεθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το Ποινικό Τμήμα, με πρόεδρο την κ. Μ. Γαλάνη, απέρριψε την αναίρεση (ομόφωνα και κατά πλειοψηφία) για τα επίμαχα αδικήματα, επιστρέφοντας την δικογραφία στο Εφετείο. Και μετά την νέα πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Περικλή Δράκου, η υπόθεση κρίθηκε από το νέο συμβούλιο, το οποίο και εξέδωσε την σημερινή (12/10) απόφαση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφαγή στον Alpha με τον Χρήστο Φερεντίνο!

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο εδώλιο θα καθίσουν μαζί με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη οι: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής), Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Καμποτης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (διαιτητές), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας), Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ Ατρόμητος) και Γιάννης Κομπότης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επί του θέματος κάποια αντίδραση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share