Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Euroleague: Για δυνατό... μπάσιμο από την πρεμιέρα ο Ολυμπιακός!

Τα ψέματα τελείωσαν!

12 Οκτωβρίου 2018 09:28
Euroleague: Για δυνατό... μπάσιμο από την πρεμιέρα ο Ολυμπιακός!

Τα… ψέματα τελείωσαν, η προσμονή έλαβε τέλος και ο Ολυμπιακός κάνει απόψε (20:00 Novasports1) το δικό του ντεμπούτο στη νέα Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Χίμκι στην «Μιτσίστι Αρένα» της Μόσχας.

Οι αναγεννημένοι «ερυθρόλευκοι» για πρώτη φορά με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο τους σε παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του μπάσκετ στην Ευρώπη, θέλουν να πραγματοποιήσουν με το «καλημέρα» μία καλή εμφάνιση, παρά τη δεδομένη για την εποχή και τις συνθήκες, αγωνιστική ανετοιμότητά τους και να φύγουν με ένα σπουδαίο «διπλό» από το σπίτι του πρώην προπονητή τους, Γιώργου Μπαρτζώκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παραδέχτηκε: Ο Γιώργος Παπαδάκης αποκάλυψε τον λόγο που λείπει η Μπάγια από την εκπομπή!

Οι πειραιώτες στην 19η πρεμιέρα τους στην διοργάνωση, παίζουν για πρώτη φορά εναρκτήριο ματς στην Ρωσία, ενώ σε πρεμιέρας, μετρούν 12 νίκες και 6 ήττες από καταβολής Ευρωλίγκας (3 νίκες-5 ήττες όταν αγωνίζονται εκτός έδρας), ενώ αν συμπεριλάβουμε και τους αγώνες του κυπέλλου πρωταθλητριών από το 1992 και έπειτα, μετρούν το διόλου ευκαταφρόνητο ρεκόρ 19-7 στα ματς της πρώτης αγωνιστικής. Για να τα καταφέρουν και απόψε, θα πρέπει εκτός από τον περιορισμό του πρώτου σκόρερ της περυσινής διοργάνωσης, Αλεξέι Σβεντ, να επιβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ρυθμό και να αντιπαρατάξουν δύναμη και αθλητικότητα στο γεμάτο από τέτοιους παίκτες (Γκιλ, Τόμας, Τζένκινς, Μίκεϊ) ρόστερ της Χίμκι.

Μετά τη χθεσινή προπόνηση, στην οποία συμμετείχε κανονικά ο Κώστας Παπανικολάου που εκτός απροόπτου θα είναι στην δωδεκάδα, είκοσι μέρες μετά τον τραυματισμό του στο ισχίο, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλυσε σε βίντεο την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, ενώ σήμερα το πρωί (11:00) θα γίνει μία χαλαρή προπόνηση με σουτ. Ο 59χρονος κόουτς, ζήτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση, όσο το δυνατόν λιγότερα σκαμπανεβάσμστα στην απόδοσή τους, θωράκιση της ρακέτας στην άμυνα, αλλά και των αμυντικών ριμπάουντ και σιγουριά-αυτοπεποίθηση στις επιθετικές κινήσεις και επιλογές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2 - Τι είδαμε χτες: O πνιγμός παίκτη, το αγώνισμα επικράτειας και η Αλεξανδράκη που τα σάρωσε όλα! (videos)

Από πλευράς Χίμκι, δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ στο φετινό πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν μπροστά στο κοινό της, η ρωσική ομάδα θα τιμήσει τη μνήμη του Τάιλερ Χαϊνεκατ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το καλοκαίρι που πέρασε στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα φορούν μπλουζάκια με το όνομά του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share